Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

Създаденият през 1993 г. соларен хладилник на Liebherr изпреварва своето време и дава тласък за иновации и днес

30.07.2020 г.


Вече 20 години заводът на Либхер-Хаусгерете Марица създава школа от специалисти по хладилна техника на европейско ниво у нас. „Освен с иновативни функционалности и отличителен дизайн, продуктите на пловдивския завод поставят нови стандарти по отношение на енергийната ефективност. Разработването им се основава на дългогодишни традиции в прилагането на иновативни подходи, които задава немският концерн Liebherr“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Хаусгерете Марица. Доказателство за това е соларният хладилник Liebherr KT 1580 от 1993 г., дело на специалистите от завода в гр. Оксенхаузен, Германия. Повече за нестандартното устройство, ще Ви разкажем заедно с екипа на българското дружество.През есента на 2019 г. в базата накомпаниятав южногерманския град Биберах ан дер Рис, г-н Хансйорг Щайнхорст (Hansjörg Steinhorst) от Liebherr се среща с местния историк и инженер Йоханес Анджеле (Johannes Angele). Тогава Анджеле споменава за намиращия се в неговия фирмен склад хладилник Liebherr KT 1580.


Как започва всичко?


През 1989 г. Монреалският протокол за веществата, които нарушават озоновия слой, забранява употребата на хлорофлуоровъглеводород (CFC) в производството на хладилници и фризери. Именно тогава специалистите от изследователската лаборатория на Liebherr в Оксенхаузен стартират разработки на модел без CFC хладилни агенти. Усилията им се увенчават с успех и през 1993 г. Liebherr представя KT 1580 – първия хладилник без CFC хладилни агенти и флуоровъглеводород (FC)“, разказаха от българската компания.


 

Искате ли да станете част от създаването на иновациите в хладилната техника? Вижте свободните позиции за работа и стаж в Либхер-Хаусгерете Марица ТУК.

 

С новото си откритие екипът на Liebherr цели позиционирането на бранда като двигател на иновациите. Същевременно с това от компанията предвиждат и приложение на захранвания от слънчева енергия хладилник в селски райони в Африка, които не са свързани към електрическата мрежа.


 

Иновативният Liebherr KT 1580 печели широка популярност по време на първия панаир за защита на климата в Берлин през 1995 г. и е отличен с новия по това време европейски енергиен клас „A” – „Top Saver““, допълниха от българската компания.


 

И така, днес съхраняваният от Йоханес Анджеле модел е върнат при своите създатели в завода в Оксенхаузен. Доказателство за високото качество и надеждност на хладилника е безпроблемното му функциониране, дори 22 години след последното му свързване със слънчевия панел.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица, Liebherr

ПРОМО.bg

  • Регистрация на международна марка

    Регистрация на международна марка

    Светът е голям, а Вашият бизнес има глобални амбиции. Разберете как да регистрирате бранда си като международна търговска марка от Патентно Бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

  • Парещи промоции от LDG

    Парещи промоции от LDG

    Август е! Слънцето е все по-парещо, напитките – все по-студени, а промоциите на LDG – все по-магнетични. Предложения на компанията включват подбрани продукти с грижа за околната среда, градината и др.