Инженерни истории

Как да стъписаш шефа си с работохолизъм?

13.04.2019 г.

Всички мениджъри мечтаят за работливи и съвестни служители. Но дали винаги успяват да разпознаят най-усърдните сред своите служители и до какво ниво може да стигне манията за работа? Работохолизмът е едно от най-често срещаните „социални заболявания“ и е много присъщо за инженерите. Но да оставим деловия тон настрана и да погледнем с чувство за хумор на трудното всекидневие на нашите братя-инженери:


В проектантска фирма всички се трудят упорито от 8:00 до 17:00 часа ежедневно.Един ден обаче, един от инженерите дошъл на работа в 9:00 часа, направил си кафе, свършил това-онова, почивал от 13:00 до 14:30 часа и си тръгнал в 16:00 часа. През следващите няколко дни това се повторило, а колегите му започнали сериозно да се изнервят, гледали го накриво и започнали да шушукат. Шефът побеснял и на сутринта събрал целия офис на извънредно съвещание. Както обикновено, съответният инженер пристигнал в 9:00 и бил посрещнат от вратата с конско:


- Какво си мислиш, че правиш?! Не стига, че закъсняваш, не стига, че си тръгваш по-рано, ами и проектите не вървят и пак ще изпуснем крайния срок! Не ми оставаш друг избор, освен да те уволня дисциплинарно!


Смутен, с треперещ глас инженерът проронил:


- Шефе… Ама аз съм в отпуск.


Източник на снимковия материал: pexels.com

ПРОМО.bg

  • Априлска промоционална кампания на LDG България

    Априлска промоционална кампания на LDG България

    Месец април стартира само преди няколко дни, а от LDG България вече са ви приготвили нови изненади! Специално за вас – неустоими предложения на различни продукти на топ цени!

  • Инструменти Wera, Knipex и Bessey от Ритбул

    Инструменти Wera, Knipex и Bessey от Ритбул

    От Ритбул отново ни заливат с неустоими предложения. Само сега всеки майстор може да получи до 25% отстъпка от цената на инструменти с марка Wera, Knipex или Bessey. Звучи страхотно, нали?