Инженерни истории

Как да стъписаш шефа си с работохолизъм?

13.04.2019 г.

Всички мениджъри мечтаят за работливи и съвестни служители. Но дали винаги успяват да разпознаят най-усърдните сред своите служители и до какво ниво може да стигне манията за работа? Работохолизмът е едно от най-често срещаните „социални заболявания“ и е много присъщо за инженерите. Но да оставим деловия тон настрана и да погледнем с чувство за хумор на трудното всекидневие на нашите братя-инженери:


В проектантска фирма всички се трудят упорито от 8:00 до 17:00 часа ежедневно.Един ден обаче, един от инженерите дошъл на работа в 9:00 часа, направил си кафе, свършил това-онова, почивал от 13:00 до 14:30 часа и си тръгнал в 16:00 часа. През следващите няколко дни това се повторило, а колегите му започнали сериозно да се изнервят, гледали го накриво и започнали да шушукат. Шефът побеснял и на сутринта събрал целия офис на извънредно съвещание. Както обикновено, съответният инженер пристигнал в 9:00 и бил посрещнат от вратата с конско:


- Какво си мислиш, че правиш?! Не стига, че закъсняваш, не стига, че си тръгваш по-рано, ами и проектите не вървят и пак ще изпуснем крайния срок! Не ми оставаш друг избор, освен да те уволня дисциплинарно!


Смутен, с треперещ глас инженерът проронил:


- Шефе… Ама аз съм в отпуск.


Източник на снимковия материал: pexels.com

ПРОМО.bg

  • Професионални ударни бормашини Bosch

    Професионални ударни бормашини Bosch

    Професионални ударни бормашини от Bosch на „ударно“ добри цени? Да, точно така! И не само това! Сега могат да са ваши в комплект с универсални свредла Multi Construction CYL-9 от 7 части.

  • Абразивни консумативи от СР Абразиви и Инструменти

    Абразивни консумативи от СР Абразиви и Инструменти

    Температурите се повишават, а цените падат! Само сега имате всички шансове да си набавите висококачествени абразивни консумативи на Топ цени! С предложението на СР Абразиви & Инструменти!