Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

Изумителните технологии на бъдещето: Какво ще видим на Expo 2020 Dubai?

14.12.2019 г.

 

 

На прага на 2020 г. ние от Инженер.bg вече с нескрито любопитство отправяме поглед към най-интригуващите и мащабни предстоящи технологични събития. Проявата, която несъмнено ни направи най-голямо впечатление, е Expo 2020 в Дубай. Градът е истинска еманация на бъдещето и следващата година ще приеме съвсем естествената за него роля на домакин на държави от цял свят, които ще представят технологиите на утрешния ден. С днешната история ще направим една своеобразна обиколка на изложението, като разгледаме какво ще предложат няколко от най-интересните павилиони на световното изложение.От 20 октомври 2020 г. до 10 април 2021 г., в продължение на цели 173 дни, стотици държави щепредставят иновации от разнообразни области, а общият брой на посетителите на изложението в Дубай се очаква да надхвърли 25 млн. души. Основните направления, около които е изградена концепцията на форума, са Мобилност, Възможности и Устойчивост, а всички павилиони са образци на креативността в архитектурата.


Общата изложбена площ на Expo 2020 Dubai е 4.38 km2, пространство, равняващо се на почти 614 футболни игрища.

 

Как ще пътуваме в бъдеще?

 

Това ще бъде акцентът в павилиона на авиационната компания Emirates. Партнирайки си с експерти в авиацията и космическата наука, от Emirates ще предложат на посетителите да „попътуват“ виртуално в самолета на бъдещето. С помощта на роботи ще бъдат демонстрирани металните и композитни материали, с които ще бъдат създавани по-леките и икономични от гледна точка на разхода на гориво самолети, а също ще експериментират с технологии като 4D принтиране, генеративен дизайн и самовъзстановяващи се материали.


 

Павилионът ще представи и новият интериор на самолетните кабини. Самолетите ще оживеят чрез холограми, а гостите ще научат много любопитни факти за принципите на авиацията и аеродинамиката. Сред преживяванията за избралите да посетят павилиона на Emirates ще бъде и възможността всеки да конструира свой собствен модел самолет с помощта на ултрахаптичен интерфейс и специален симулатор. Посетителите ще могат да изберат корпус, двигател и останалите елементи на летателното средство.

 

Бъдещото летище, използващо биометрични данни, с интегрираните в него интелигентни технологии, системи за сигурност и умни системи за управление на отпадъците и проверка на пътническия багаж също ще бъде представено в павилиона на авиационната компания.За изложението ще бъде открито безпилотно метро, което ще превозва по 23 000 пътници на час в едната посока.

 

Устойчив град в синергия с природата

 

Това е изборът на Сингапур за представянето си на изложението. Градът поставя фокус върху изграждането на по-стабилни взаимоотношения между природата и градската средата. Павилионът на азиатския град ще бъде представляван от Сингапурската агенция за планиране и опазване на земята (Singapore's land use planning and conservation agency), а дизайнът е дело на архитектурното студио WOHA.Агенцията работи активно за обновяването на архитектурата и високи достижения в градския дизайн.

 

WOHA се занимава със създаването на иновативни архитектурни и градски решения, които намират решение на предизвикателствата на съвремието. Реализирала е проекти на някои забележителни сгради в Сингапур.


Павилионът на Сингапур ще има изградени 3D зелени пространства, а повече за града посетителите ще научат чрез интерактивни изложби.

 

Да погледнем през прозореца на бъдещето с най-големите павилиони

 

Най-мащабният павилион ще бъде този на домакините от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Той ще бъде с големина от 15 000 mи с внушителен дизайн – на летящ сокол.


 

С формата на голям прозорец ще впечатлява павилионът на Саудитска Арабия. Страната, която има амбиция да построи футуристичния град Неом, ще заяви своята визия за бъдещето. Павилионът ще бъде вторият по големина и ще се разпростира на площ от 13 000 m2, или колкото 2 футболни игрища.


 

Има ли живот на Марс?

 

Какъв ще бъде транспортът на бъдещето? Дали ще пътуваме с летящи автомобили, персонални ракети и как ще се отрази това на трафика, ще получим отговори от павилиона на САЩ. Роботика, 3D принтирани протези, органи и роботизирани хирургически процедури ще бъдат представени на изложението.


 

А знаехте ли за съвместните планове на ОАЕ и САЩ да изпратят сонда на Марс през 2021 г?


 

Срещу сумата от AED 120 (около 58 лв.) за еднодневен билет за изложението в Дубай бихте могли да се потопите за един ден в света на иновациите. А дотогава ние с интерес ще следим всички новини около Expo 2020 и ще очакваме деня, в който ще посетим това вълнуващо събитие.

 

За да подготвим материала, използвахме информация от expo2020dubai.com, bcbuae.com, en.vogue.me.

 

Източник на снимковия материал: expo2020dubai.com, wme-ae.com

ПРОМО.bg

  • Офис организация у дома

    Офис организация у дома

    Ако се чудите как да организирате офиса си вкъщи, предложението на БулЕлектрик Груп ще Ви помогне. Възползвайте се от неустоимата оферта и вземете своя разклонител с марка Legrand с голяма отстъпка.

  • Оферти за месец април от LDG

    Оферти за месец април от LDG

    Въпреки че тъкмо започна месецът на хумора и забавата, днес ще оставим шегата настрана, защото от LDG имат повече от страхотни априлски оферти на супер добри цени – специално за вас. Вижте ги!