Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

Футуристичните технологии, които ще дебютират на изложението Consumer Electronic Show 2020

04.01.2020 г.

 

С настъпването на 2020 г., ние от Инженер.bg смело продължаваме да запознаваме нашите читатели с най-любопитното от света на инженерните науки. Предстои ни десетилетие, за което с основание имаме сериозни очаквания в технологичен аспект. Защото технологичното развитие ни доказа, че, ако за всеки предходен период сме смятали новаторската мисъл в определена насока за достигнала своя връх, то следващият идва с пълна сила, за да преобърне представите ни за изобретателските възможности. Именно това ще ни покаже изложението за иновации Consumer Electronic Show (CES) 2020, което ще се проведе в Лас Вегас от 7 до 10 януари т.г. За малка част от решенията, които ще предложи на своите посетители форумът, ще разберете от днешната история.Безопасност на пътя


Технология, отличена с награда от изложението, е Transparent Hood, разработена от компанията Continental, която ще спомогне за намаляването на пътните инциденти и безопасното паркиране. Иновацията позволява на водачите да имат видимост в ниската част пред превозното средство. Continental създава продукта, използвайки камерите от друго свое решение – системата Surround View. Новата технология е усъвършенствана с алгоритъм, който обработва изображенията.


По време на техническото изложение Continental ще презентира и своя транспортен хъб за умни градове (Smart City Mobility and Transportation Hub for Safer and Smarter Cities). Иновацията включва две кръстовища, намиращи се в Auburn Hills, Мичиган, САЩ, които са снабдени със сензори. Интелигентен софтуер се грижи за това водачите да бъдат уведомени за неправилно движещи се по пътя превозни средства, а освен това индикира за препятствия по пътя, наближаващи пешеходци и други превозни средства.Технологии за „носене“


Снабдените с операционна система Android, камера и високоговорител, смарт очилата Norm Glasses са поредният умен аксесоар, използващ технологията за добавена реалност (AR), който ще бъде представен на CES 2020. Очилата разпознават гласови команди, подпомагат хората с нарушено зрение, изпълняват функциите на телефон, като за да отговорите на обаждане, е нужно само да кимнете с глава.Същият продукт ще демонстрира и Bosch. Очилата Light Drive имат способността да разширяват зрителното поле на потребителя. В тях са вградени MEMS огледала и оптични елементи. Информацията от вашия смартфон или смарт часовник се проектира пред погледа на носещия очилата и е видима само за него.Samsung – един от ярките изложители


С изявено присъствие на CES 2020 ще бъде корейският технологичен лидер Samsung, който ще очарова посетителите с разнообразните си решения. Този път те са успешно реализирани „опити“ на C-Lab Inside и C-Lab Outside – програми на глобалната компания.


Искало ли ви се е да можете да управлявате устройствата в дома си, без да се налага да ставате от дивана например? Ако отговорът е „Да“, то със сигурност ще бъдете приятно изненадани от технологията „Vtouch“, която улавя движението на очите и пръстите ви. Това е възможно благодарение на компютърното зрение и технологията за т.нар. „задълбочено учене“. А в допълнение на това, иновативното решение предпазва устройствата и от замърсяване.Необходимата за организма ни слънчева енергия вече ще можем да си набавяме, след като монтираме осветителното устройство „SunnySide“, тъй като то има способността да копира целия слънчев спектър, но без негативни ефекти върху здравето ни.


Сред иновациите, които ще направят своя дебют на изложението, е клавиатурата „SelfieType“, дело на C-Lab Inside. За да я използвате, е необходимо само да насочите предната камера на смартфона или таблета си и клавишите ще се появят на повърхността, а задачата на камерата е да проследява пръстите ви.Пица за всеки


Няма как да пропуснем и приятните изненади, които са предвидени за присъстващите на CES 2020. Робот, създаден от американската компания Picnic, ще влезе в ролята на майстор-готвач и ще приготвя пици. Умното устройство използва облачна технология, изкуствен интелект и може да прави до 300 пици на час.Инженер.bg развива дългогодишно сътрудничество с Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти – част от международната група Bosch, както и със Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) – дружество, принадлежащо към структурата на световно утвърдения концерн Samsung Electronics.


За да подготвим материала, използвахме информация от ces.tech, businesswire.com, bosch.com.

Източник на снимковия материал: businesswire.com, bosch.com, ces.tech

ПРОМО.bg

  • Офис организация у дома

    Офис организация у дома

    Ако се чудите как да организирате офиса си вкъщи, предложението на БулЕлектрик Груп ще Ви помогне. Възползвайте се от неустоимата оферта и вземете своя разклонител с марка Legrand с голяма отстъпка.

  • Оферти за месец април от LDG

    Оферти за месец април от LDG

    Въпреки че тъкмо започна месецът на хумора и забавата, днес ще оставим шегата настрана, защото от LDG имат повече от страхотни априлски оферти на супер добри цени – специално за вас. Вижте ги!