Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

Единадесет човека висят на едно въже от хеликоптер. Кой ще се пусне?

28.09.2019 г.

Извънредна ситуация в хеликоптера на голяма машиностроителна корпорация води до спешна евакуация на пътниците. В резултат, единадесет човека от екипа се оказват висящи на едно въже – 10 от тях са от отдел „Човешки ресурси“ и 1 е инженер от отдел „Конструктивен“. Въжето обаче не може да издържи такава тежест. Бедстващите решават, че е най-добре един от тях да се пусне, за да спаси всички останали. Кой обаче да бъде доброволецът?Единадесет чифта ръце остават вкопчени в спасителното въже, чиито влакна започват да се разкъсват едно по едно. Положението е критично! Тогава инженерът казва:


„Скъпи колеги, аз ще се пусна. Нашият отдел винаги е давал всичко от себе си за компанията и следователно за благополучието на всички вас. Ние, инженерите, сме свикнали да жертваме себе си в името на общото благо, за сметка на нашето собствено щастие. Хилядите часове извънреден труд, самотните ни съпруги вечер в празните ни легла, пропуснатите тържества в училищата на децата ни, недостатъчното възнаграждение, зачервените ни очи и болките в гърба... Всичко това няма никакво значение в името на лоялността ни! И аз няма да ви предам и в тази ситуация!“


Дамите вече хлипали неудържимо, сълзи се стичали и по лицата на мъжете от екипа. И след последните думи на инженера – техния верен побратим, всички с възторг започнали да пляскат с ръце...

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

ПРОМО.bg

  • Тестер за pH

    Тестер за pH

    Икономичен тестер за измерване на рН с обхват на измерване от 0.0 до 14.0, и то на промоционална цена? Точно така! От Хидро-Хикс България. Не пропускайте да се възползвате от тази специална оферта.

  • Газов котел De Dietrich Vivadens + термостат + комин

    Газов котел De Dietrich Vivadens + термостат + комин

    Едно е равно на три. Не вярвате ли? Промоцията на Рувекс вижте и се убедете сами. Само сега купувате цели три продукта и плащате супер изгодна пакетна цена. Вижте кои са те още на мига.