Инженерни истории

Единадесет човека висят на едно въже от хеликоптер. Кой ще се пусне?

28.09.2019 г.

Извънредна ситуация в хеликоптера на голяма машиностроителна корпорация води до спешна евакуация на пътниците. В резултат, единадесет човека от екипа се оказват висящи на едно въже – 10 от тях са от отдел „Човешки ресурси“ и 1 е инженер от отдел „Конструктивен“. Въжето обаче не може да издържи такава тежест. Бедстващите решават, че е най-добре един от тях да се пусне, за да спаси всички останали. Кой обаче да бъде доброволецът?Единадесет чифта ръце остават вкопчени в спасителното въже, чиито влакна започват да се разкъсват едно по едно. Положението е критично! Тогава инженерът казва:


„Скъпи колеги, аз ще се пусна. Нашият отдел винаги е давал всичко от себе си за компанията и следователно за благополучието на всички вас. Ние, инженерите, сме свикнали да жертваме себе си в името на общото благо, за сметка на нашето собствено щастие. Хилядите часове извънреден труд, самотните ни съпруги вечер в празните ни легла, пропуснатите тържества в училищата на децата ни, недостатъчното възнаграждение, зачервените ни очи и болките в гърба... Всичко това няма никакво значение в името на лоялността ни! И аз няма да ви предам и в тази ситуация!“


Дамите вече хлипали неудържимо, сълзи се стичали и по лицата на мъжете от екипа. И след последните думи на инженера – техния верен побратим, всички с възторг започнали да пляскат с ръце...

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

ПРОМО.bg

  • Ламелни колела за шлайфане на неръждаема стомана

    Ламелни колела за шлайфане на неръждаема стомана

    Осигурете си леко и гладко шлайфане с меките и гъвкави ламелни колела Suhner за шлайфане на неръждаема стомана и Inox. Специалното ценово предложение на СР Абразиви & Инструменти ви очаква!

  • Радиаторни комплекти Danfoss

    Радиаторни комплекти Danfoss

    1, 2, 3… Падат не листа, а цени! Затова за ниските температури с промоцията на Юроком ти се приготви и с радиаторен комплект Danfoss се снабди! Сега е моментът! Не позволявай да отлети!