Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

 • Успешен бранд по време на криза – нужни са ясно обществено послание и подготовка за очаквания икономически пик

  29.03.2020 г. Успешен бранд по време на криза – нужни са ясно обществено послание и подготовка за очаквания икономически пик

  Различни източници започват да припомнят добре познатата концепция за Revenge Spending, или буквално преведено „отмъщението на разходите“, която се очаква от бизнеса през втората половина на 2020 г., когато кризата с COVID-19 ще бъде отминала – както се надяваме всички. „Светлината в тунела“ е вече факт – първите признаци за икономическо възстановяване вече идват от Китай, съобщават от Good Rebels – една от най-големите международни компании за дигитален маркетинг.

 • Рестарт за китайската индустрия и връзките за доставки след COVID-19 – какви са първите стъпки?

  28.03.2020 г. Рестарт за китайската индустрия и връзките за доставки след COVID-19 – какви са първите стъпки?

  В настоящата глобална обстановка, общественият дискурс в Китай постепенно се насочва към търсенето на конструктивни пътища и алтернативи за възобновяване на производството и международните вериги за доставки. Азиатската страна вече предприема стратегия, с която да рестартира тези важни за световната икономика процеси. Световният икономически форум* представи свой анализ на действията на Китай, с който ще Ви запознаем в днешния материал.

 • Марчело Гандини – поразяващата ръка на автомобилния дизайн на 20-ти век

  21.03.2020 г. Марчело Гандини – поразяващата ръка на автомобилния дизайн на 20-ти век

  Той е италианец... и е дизайнер. И не, не е част от съзвездието на триумфиращите по световните модни подиуми, а от онези, създали някои от модните икони в автомобилната индустрия, чийто индивидуален почерк дава повод да ги причислим към един съвсем нов архетип. Представяме Ви Марчело Гандини – дизайнера на автомобили, които предизвикват не само възхищението на изявените фенове от лъвския рев на n-цилиндровите им двигатели, но и които не остават незабелязани от масовите зрителни рецептори.

 • Историята на радиото: как чрез техниката гласовете от „най-визуалната“ медия оживяват

  14.03.2020 г. Историята на радиото: как чрез техниката гласовете от „най-визуалната“ медия оживяват

  „От всички драматични медии, радиото е най-визуалната“ гласят думите на Джон Рийвс. Без съмнение, в наши дни неговото твърдение провокира задълбочени размисли. Но фокусът на вниманието ни е насочен към техническия аспект на медията, която подобаващо е намерила място дори в творчеството на рок легендите от Queen. И така, завъртаме потенциометъра на времето, за да се озовем в края на 19-ти и началото на 20-ти век, когато радиото е истински пробив в развитието на техниката.

 • „Бавната архитектура“ – оксиморон или необходимост в забързания свят днес?

  07.03.2020 г. „Бавната архитектура“ – оксиморон или необходимост в забързания свят днес?

  Може би Ви е познато общественото движение „slow living” (бавно живеене), чиито последователи са поели кръстоносен поход срещу забързания начин на живот, водени от стремежа да отделят пълноценно време на приятните и ценни за тях детайли, а неща като бързата закуска и изпълняването на задачи по инерция не присъстват в ежедневието им, в което тихите следобедни часове с чаша кафе и любима книга са сред задължителните ритуали. Какво още би могло да бъде „бавно“? Архитектурата например? Отговорът намираме в словосъчетанието slow architecture.

 • Непреходната стойност на печата, или по пътя на еволюцията на печатната преса

  01.03.2020 г. Непреходната стойност на печата, или по пътя на еволюцията на печатната преса

  Въпреки дигиталната революция, усъвършенстването на електронните устройства и бързината на информационния поток, който онлайн каналите за комуникация предоставят, печатните издания все още успешно удържат фронта срещу съмненията относно тяхното бъдеще и устойчивост. А повод за размислите ни върху тенденциите в медийните издания е любопитният път на технологично развитие на печатната преса – средството, на което вече няколко века дължим срещата си с виртуозните майстори на словото и всеобхватното познание за света.

 • Забравете за пералната машина! AirDresser от Samsung ще се погрижи за перфектния вид на Вашия гардероб

  22.02.2020 г. Забравете за пералната машина! AirDresser от Samsung ще се погрижи за перфектния вид на Вашия гардероб

  Устройство, съчетаващо иновативна технология и модерен дизайн – това е типичното описание на едно съвременно техническо решение, си казахме ние отначало. Но когато разбрахме, че в хардуера му сякаш се е „вселил“ истински домашен помощник, въоръжен със задачата да се погрижи за перфектния вид и чистота на дрехите, както и за почистването на предметите от текстил, това чудо на техниката бързо се превърна в наш любимец. А след като се запознаете с него, убедени сме, ще спечели и Вашите симпатии.

 • 3D принтерът – новият мастършеф в кухнята

  14.02.2020 г. 3D принтерът – новият мастършеф в кухнята

  Ако сте сред почитателите на научнофантастичния сериал от 60-те години на миналия век Стар Трек, то тогава вероятно сте забелязали присъствието на т. нар „хранителен синтезатор“ – устройство от 23-ти век, което през следващия – 24-ти, вече носи името „репликатор“ и освен храна, има способността да материализира всевъзможни предмети. Технологичният напредък в реалния живот обаче изпревари по време представената в хитовата продукция епоха и 3D принтерите вече активно присъстват в ежедневието ни. А ние сме любопитни да научим повече за това как те приготвят ястия, както и какви чудатости предлага футуристичният ресторант Food Ink.

 • Удивителната история на „кралицата на науката“ Мери Съмървил

  08.02.2020 г. Удивителната история на „кралицата на науката“ Мери Съмървил

  В историята се появяват личности, които умело избягват всички клишета по отношение на сферата на своята дейност. Такава е и главната героиня на днешния ни разказ. Тя е жена, която разгръща по необикновен за времето си начин разбирането за отделните науки и най-вече за принципа на взаимодействието помежду им, а неспирните ѝ интелектуални търсения опровергават схващането, че територията на науката е запазена само за представителите на мъжкия пол. Така решихме да представим образа на Мери Съмървил – като прелюдия към историята на нейния живот.

 • Необичайна среща на архитектурните епохи, или как старите водни кули заживяват нов живот

  01.02.2020 г. Необичайна среща на архитектурните епохи, или как старите водни кули заживяват нов живот

  Съвременната архитектура има способността да трансформира сградите от предходни архитектурни традиции. Пример за това преобразяване са водните кули, които в миналото са изпълнявали важната роля да осигуряват така ценния за всички нас природен ресурс. Излизането от конвенционалното приложение на градските постройки, изненадващите функции, които приемат, а също и пресечната им линия с изкуството привлякоха нашия интерес, за да посветим на тази тема днешната история.

ПРОМО.bg

 • Оферти за месец април от LDG

  Оферти за месец април от LDG

  Въпреки че тъкмо започна месецът на хумора и забавата, днес ще оставим шегата настрана, защото от LDG имат повече от страхотни априлски оферти на супер добри цени – специално за вас. Вижте ги!

 • Продукти Dahua

  Продукти Dahua

  Продукти Dahua от Текра закупете, подарък Samsonite вземете и за следващото пътешествие се пригответе. Само сега имате уникалната възможност да грабнете страхотни подаръци за път. Възползвайте се!