Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

 • Роботи и дронове – нестандартната помощ за хората в борбата с COVID-19

  02.05.2020 г. Роботи и дронове – нестандартната помощ за хората в борбата с COVID-19

  Нека си признаем – всички мечтаем да живеем в свят, в който медицината ще може да осигури ефективно и бързо лечение на т.нар. заболявания на съвремието. Но тези желания съвсем не са безоснователни. И то защото науката за здравето има надежден съюзник в лицето на изкуствения интелект и роботите. А днес, в условията на разпространяващата се епидемия от коронавирус, добрите резултати от тяхната колаборация вече са налице. Освен това умните устройства могат да се грижат за благосъстоянието ни и извън болничните стаи.

 • Човешкият капитал и корпоративната култура – камертон за справянето на бизнеса с последиците от COVID-19

  25.04.2020 г. Човешкият капитал и корпоративната култура – камертон за справянето на бизнеса с последиците от COVID-19

  Доскоро темата за трансформацията, изразяваща се в дигитализиране или реорганизиране на редица сфери и дейности, присъстваше в обществения и медиен разговор, но сякаш без ясни времеви рамки за реализиране. С ускоряване разпространението на коронавируса обаче измененията на бизнеса и индустрията се превърнаха в рефлекс на ситуацията. Корпоративната култура и човешкият капитал се оказват с централно място под прожекторите и главна роля в промените днес.

 • Могат ли тестове за отпадъчни води да се използват за скрининг и ранна превенция срещу COVID-19?

  16.04.2020 г. Могат ли тестове за отпадъчни води да се използват за скрининг и ранна превенция срещу COVID-19?

  „Никога досега в историята иновациите не са обещавали толкова много на такъв голям брой хора за толкова кратко време". Тези думи на Бил Гейтс звучат доста актуално в настоящия момент, в който научната общност трябва бързо да насочи усилията си в справяне с коронавируса, който с размах размести пластовете на глобалния дневен ред. В търсене на решения за превенция на разпространението на COVID-19, група учени разработват тест, идентифициращ наличието на инфекцията в отпадъчните води.

 • Ухан – фениксът на китайските високи технологии

  11.04.2020 г. Ухан – фениксът на китайските високи технологии

  Сред асоциациите, които извиква в съзнанието ни Китай, със сигурност присъстват думи като технологии, икономика, прогрес. Това е напълно валидно и за град Ухан, който сякаш преди разпространението на COVID-19 незаслужено бе извън полезрението на глобалния информационен поток. Днес ще погледнем отвъд злободневието на новините, за да Ви представим града, превърнал се в нарицателно за научно-техническо развитие. Той е водещ икономически и транспортен център, а заслуга за това има технологичната зона, позната като Оптичната долина на Китай.

 • Китайският град Ухан – домът на иновациите

  05.04.2020 г. Китайският град Ухан – домът на иновациите

  В началото на годината китайският град Ухан прикова вниманието към себе си с разпространението на COVID-19. Тревожните статистики обаче вече отстъпват място на новините за възвръщането на града към обичайната си динамика, която допреди няколко месеца следваше ритъма на непрекъснат технологичен и икономически прогрес. Именно в тази светлина, ние от Инженер.bg, бихме искали да представим Ухан – града с хилядолетно културно наследство, в който днес иновациите на редица технологични компании намират своята територия за развитие. Любопитни подробности за гр. Ухан четете скоро в Инженер.bg!

 • Силни послания, дигитално присъствие и Revenge Spending – предпоставките за печеливш бизнес след COVID-19

  04.04.2020 г. Силни послания, дигитално присъствие и Revenge Spending – предпоставките за печеливш бизнес след COVID-19

  Безпрецедентната динамика в икономическата обстановка в момента и прогнозите на експертите за втората половина на 2020 г. отредиха централна роля на дефинирането и транслирането на комуникационните послания на брандовете към публиката. За себе си напомни и още един феномен – концепцията за Revenge Spending, или буквално преведено „отмъщението на разходите“, а повод за това са началните признаци на икономическото възстановяване на Китай.

 • Успешен бранд по време на криза – нужни са ясно обществено послание и подготовка за очаквания икономически пик

  29.03.2020 г. Успешен бранд по време на криза – нужни са ясно обществено послание и подготовка за очаквания икономически пик

  Различни източници започват да припомнят добре познатата концепция за Revenge Spending, или буквално преведено „отмъщението на разходите“, която се очаква от бизнеса през втората половина на 2020 г., когато кризата с COVID-19 ще бъде отминала – както се надяваме всички. „Светлината в тунела“ е вече факт – първите признаци за икономическо възстановяване вече идват от Китай, съобщават от Good Rebels – една от най-големите международни компании за дигитален маркетинг.

 • Рестарт за китайската индустрия и връзките за доставки след COVID-19 – какви са първите стъпки?

  28.03.2020 г. Рестарт за китайската индустрия и връзките за доставки след COVID-19 – какви са първите стъпки?

  В настоящата глобална обстановка, общественият дискурс в Китай постепенно се насочва към търсенето на конструктивни пътища и алтернативи за възобновяване на производството и международните вериги за доставки. Азиатската страна вече предприема стратегия, с която да рестартира тези важни за световната икономика процеси. Световният икономически форум* представи свой анализ на действията на Китай, с който ще Ви запознаем в днешния материал.

 • Марчело Гандини – поразяващата ръка на автомобилния дизайн на 20-ти век

  21.03.2020 г. Марчело Гандини – поразяващата ръка на автомобилния дизайн на 20-ти век

  Той е италианец... и е дизайнер. И не, не е част от съзвездието на триумфиращите по световните модни подиуми, а от онези, създали някои от модните икони в автомобилната индустрия, чийто индивидуален почерк дава повод да ги причислим към един съвсем нов архетип. Представяме Ви Марчело Гандини – дизайнера на автомобили, които предизвикват не само възхищението на изявените фенове от лъвския рев на n-цилиндровите им двигатели, но и които не остават незабелязани от масовите зрителни рецептори.

 • Историята на радиото: как чрез техниката гласовете от „най-визуалната“ медия оживяват

  14.03.2020 г. Историята на радиото: как чрез техниката гласовете от „най-визуалната“ медия оживяват

  „От всички драматични медии, радиото е най-визуалната“ гласят думите на Джон Рийвс. Без съмнение, в наши дни неговото твърдение провокира задълбочени размисли. Но фокусът на вниманието ни е насочен към техническия аспект на медията, която подобаващо е намерила място дори в творчеството на рок легендите от Queen. И така, завъртаме потенциометъра на времето, за да се озовем в края на 19-ти и началото на 20-ти век, когато радиото е истински пробив в развитието на техниката.

ПРОМО.bg

 • Онлайн UPS ZS110

  Онлайн UPS ZS110

  ZS110 е онлайн UPS с двойно преобразуване, проектиран за малки и средни IT системи. Разработен е в два модела – 6 kVA и 10 kVA, а от DTS – „Цифрови преносни системи“ сега ви го предлагат на страхотна цена.

 • Мини фотометър за свободен хлор

  Мини фотометър за свободен хлор

  Революционна нова гама мини фотометри, компактни и лесни за употреба, с модерен дизайн. А сега и на изключително добра цена от Хидро-Хикс България. Възползвайте се от офертата!