Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Оставете твореца в себе си да властва над интериора – вижте нашата специална селекция нестандартни ключове и контакти


Интериорът в голяма степен формира атмосферата на помещението и дефинира нашата личност. Освен от личните си предпочитания, често нашият избор за обзавеждане и декориране е подчинен и на актуалните тенденции. Нека си признаем, би било чудесно, ако можем да открием решения, които да импонират на вкуса ни, но и да са модерни. Именно затова днес ще обърнем внимание на дизайна на електрическите ключове и контакти, като за целта подбрахме някои нестандартни рамки, които „властват“ в света на интериорните тенденции в момента.

 

Класика в ново амплоа

 

Още от древни времена в различните култури и общества перлите са символизирали скрито познание, мъдрост, чистота, завършек на еволюцията и др. Днес обаче те намират нова и необичайна роля – на изящен детайл в интериорния ни дизайн. На пазара вече могат да бъдат намерени декоративни рамки, при които седефеният слой е разположен върху алуминиева основа, осигуряваща максималната им здравина.

 

Код „практичност“

 

Като контрапункт на перлените мотиви се явяват рамките от ръчно полиран никел. Със своя непретенциозен, но същевременно бляскав дизайн, този вариант успешно отговаря на търсенията на почитателите на минимализма и индустриалния стил, но присъства еднакво добре и в редица други интериорни стилове. Не бива да пропускаме и изключителната здравина на материала.


 

Друго универсално решение е стъклената рамка. Тя придава блясък в дома и дава широко поле за изява в обзавеждането и декорирането.

 

Ако искате да заложите на устойчивост на материала, то подходящото решение за Вас са декоративните рамки за ключове и контакти от ръчно кован месинг, които се предлагат в широк набор от цветове.


 

Автентичност

 

Определението „Handmade“ (ръчно изработен) вече спокойно можем да употребяваме и по отношение на електрическите ключове и контакти. Това показват следващите дизайни, при които е приложена тази техника.

 

Автентичност е основна характеристика на горещо кованите рамки за ключове и контакти от висококачествен месинг. Ефектът при тях е постигнат чрез метода на втриване, който се прави на ръка. Намигване към старите занаяти пък са ключовете и контактите с ръчно нанесен бронзов завършек, които могат да бъдат ярък акцент към голяма гама от цветове.

 

Рамки, наподобяващи скалите на Вермонт? Авторите на този дизайн постигат ефекта, като дават нов живот на стари керемиди. Те придават несъвършен, но чаровен и автентичен облик на ключовете и контактите в помещението и трудно ще останат незабелязани.


 

За да Ви дадем тези идеи, използвахме информация от switchhits.com. А в нашата виртуална библиотека „Ключове и контакти“ можете да намерите богато разнообразие от модели – стандартни, модерни, уникални, екстравагантни и интелигентни. Просто потърсете и оставете дизайнера във Вас да се развихри.

 

Източник на снимковия материал: switchhits.com, pexels.com

Още от Ключове и контакти