Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Видео

 • Видео: Широка гама хидравлични абкант преси Vimercati от Проксис

  18.01.2018 г. Видео: Широка гама хидравлични абкант преси Vimercati от Проксис

  Утвърдената инженерингова и търговска компания в областта на рязането, щанцоването и огъването на всички видове метали Проксис представя пред читателите на Инженер.bg иновативните хидравлични абкант преси Vimercati. „Машините са изработени с масивна електрозаварена конструкция и два хидравлични цилиндъра. Пресите са разработвани в продължение на много години професионална експертиза, съчетавайки концепцията за традиционно огъване с новите възможности на информационните технологии и електрониката“, коментираха от българската фирма.

 • Ритбул: Термотрансферен принтер smartPRINTER на WAGO предлага бързо и лесно маркиране на материали

  22.12.2017 г. Ритбул: Термотрансферен принтер smartPRINTER на WAGO предлага бързо и лесно маркиране на материали

  Термотрансферен принтер smartPRINTER на световно утвърдения производител на продукти и решения в областта на електротехниката, електрониката, автоматизацията, сградната и индустриалната автоматизация WAGO предлага на вниманието на техническите специалисти фирма Ритбул. Новият smartPRINTER е изключително компактен и гарантира бързо и ценово-ориентирано маркиране на редови клеми, проводници и кабели, релета, старт/стоп бутони, кабелни канали, етикети за табла и др.

 • ЛогиСофт: Интелигентна интралогистична система на Gebhardt придвижва производството напред към Индустрия 4.0

  08.12.2017 г. ЛогиСофт: Интелигентна интралогистична система на Gebhardt придвижва производството напред към Индустрия 4.0

  Gebhardt Fördertechnik, част от Gebhardt Intralogistics Group, е водещ производител на интралогистични системи и решения, подпомагащи бизнеса и индустрията. Сред най-новите разработки на компанията е интелигентната система Gebhardt FlexConveyor, специално проектирана да посрещне технологичните нужди на производителите в условията на Индустрия 4.0. FlexConveyor превръща идеята за една напълно контролирана, модулна, индустриално-приложима транспортна система в реалност.

 • Запознайте се с компанията TaeguTec – лидер в производството на металорежещи и металообработващи инструменти

  03.10.2017 г. Запознайте се с компанията TaeguTec – лидер в производството на металорежещи и металообработващи инструменти

  Добре дошли в света на технологиите! Когато става дума за автомобилната индустрия, Hyundai и Kia са сред имената, които изникват в съзнанието ни. Samsung и LG пък са сред фирмите, които свързваме с най-новите електронни джаджи на пазара. Наред с тези „икони“ на индустрията стои и компанията TaeguTec, един от водещите производители на металорежещи и металообработващи инструменти в света. Научете повече за интересната история и развитието на иновативното дружество в следващото видео!

 • Видео: Нови клеми за инициатори и изпълнителни елементи WAGO TOPJOB® S в продуктовата листа на Ритбул

  21.09.2017 г. Видео: Нови клеми за инициатори и изпълнителни елементи WAGO TOPJOB® S в продуктовата листа на Ритбул

  Вече има лесно, бързо и удобно решение за свързване на съвременните контролери за машини. С новите клеми TOPJOB S за инициатори и изпълнителни елементи с Push-in технологията CAGE CLAMP® на лидера в производството на продукти за електротехника, електроника, автоматика и сградната и индустриална автоматизация WAGO това е възможно. Пълна гама от терминалните блокове на компанията предлага на българския пазар фирма Ритбул.

 • Атлас Техник: 140 години на мощ, промени и успехи в историята на Böllhoff Group

  19.09.2017 г. Атлас Техник: 140 години на мощ, промени и успехи в историята на Böllhoff Group

  Глобалният „приятел“ на индустрията и лидер в производството на крепежни елементи и сглобяващи машини – семейната немска компания Böllhoff Group, тази година чества 140 години пазарно присъствие. За цялото това време групата има вече изградена мрежа от 45 дружества, на 40 локации, в 24 страни по целия свят. Понастоящем тя се управлява от 4-то поколение Бьолхоф – Вилхелм (Wilhelm A. Böllhoff) и Михаел (Michael W. Böllhoff).

 • Ритбул: Нов професионален куфар за инструменти All in One от GT Line

  01.09.2017 г. Ритбул: Нов професионален куфар за инструменти All in One от GT Line

  GT Line е европейски лидер в производството на твърди куфари за инструменти, индустриални и специализирани приложения, които утвърдената търговска фирма на технически изделия Ритбул предлага на пазара у нас. „Новото предложение на GT Line представлява удароустойчив куфар All in One със здрав корпус и тегло 13.35 kg. Изключително функционален за потребителите, куфарът е оборудван с централно заключване, странични и основна сгъваема дръжка, подвижни капаци и много други удобства“, съобщиха пред Инженер.bg българските специалисти.

 • Студентите от ТУ-Габрово могат да управляват с жестове робота на Fanuc в новата лаборатория

  29.08.2017 г. Студентите от ТУ-Габрово могат да управляват с жестове робота на Fanuc в новата лаборатория

  Компактният интелигентен миниробот LR Mate 200iD/4S на Fanuc, който е инсталиран с обучителни цели в най-новата и модерна лаборатория на Технически университет – Габрово, е вече с нови програмни възможности, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България. Техническата лаборатория към катедра „Автоматика, информационна и управляваща техника” (АИУТ) е важна крачка от стратегията, амбициите и целите на ТУ-Габрово да предложи още по-качествено обучение на своите възпитаници.

 • “Alexa, кажи на Vantage, че съм у дома”

  11.08.2017 г. “Alexa, кажи на Vantage, че съм у дома”

  Световният производител на системи за автоматизация на жилищни и обществени сгради Vantage Controls, част от група Legrand, анонсира интеграция на гласовия интерфейс Alexa® на Amazon в ново приложение за контрол на дома, съобщиха от фирма БулЕлектрик Груп, която предлага решения със системите на Vantage Controls у нас. Интеграцията на Alexa® позволява лесно обучение и надграждане на Alexa Echo® или Dot® Amazon при комуникацията й със системата за контрол Vantage.

 • Електро Плюс: Новият интуитивен термостат с вграден wi-fi Smarther от Bticino е базиран на Internet of Things

  10.08.2017 г. Електро Плюс: Новият интуитивен термостат с вграден wi-fi Smarther от Bticino е базиран на Internet of Things

  Утвърденият италиански производител на решения за сградна автоматизация Bticino получи поредно международно признание с наградата за иновации и продуктов дизайн IF Design Award 2017 за новия си интуитивен термостат Smarther, за която Инженер.bg вече съобщи. Термостатът се свързва към смартфона на потребителя и благодарение на интегрираната wi-fi връзка е в състояние да управлява дистанционно жилищния комфорт и енергийната ефективност на различните системи в един апартамент.