Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Антем: Демонстрация на лазерно центриране и съосяване на ветрогенератор с ROTALIGN touch на Prüftechnik

19.06.2017 г.

Центрирането и съосяването на машинни валове е изключително тежка, напрегната и времеемка работа. Сред читателите ни има специалисти, които са участвали в подобни дейности и могат да потвърдят това от първа ръка. Готови ли сте да промените начина, по който сте извършвали съосяването досега? Вече има технологии, които многократно го улесняват.„Дори когато става дума за ветрогенератори, добавят от фирма Антем, които ни разкриват повече за спецификите и приложението на системата на немския производител Prüftechnik.


 

„Неотдавна Prüftechnik представи ROTALIGN touch – първата работеща с облачни технологии лазерна система за съосяване на валове. Тя е с вградена мобилна връзка и гласов контрол, дори в условията на шумни машинни зали, коментираха за Инженер.bg от българската компания, която предлага продуктите от направлението Alignment Systems на Prüftechnik в България.

 

Системата е реализирана благодарение на уникалните технологии за измерване sensALIGN и intelliSWEEP, както и проектирана в съответствие с разбиранията на концепцията за интелигентно предприятие (Smart Factory). ROTALIGN touch разполага с режим за едновременно движение в реално време, сега подобрен от акустичен асистент за движение. Вградената камера осигурява визуално предимство и документиране на работата, което улеснява операцията по съосяване.

 

Във видеото може да се проследи нагледно как функционира ROTALIGN touch. Ще се запознаете с операция по съосяване, изпълнена с помощта на системата. „Става дума за съосяване на турбинен вал на ветрогенератор, реализирано с ROTALIGN touch. Мащабният проект е избран, за да онагледи широките възможности и лекотата на действие, които осигурява системата за асистирано съосяване“, поясниха от Антем.От изключителна важност е прецизното и коректно центриране (съосяване) на вала, което удължава живота и повишава ефективността на вятърните турбини.В приложената видео демонстрация се извършва проверка на съосяването на ветрогенератор, изпълнена от специалистите на Pruftechnik“, уточниха от компанията.


„Използването на ROTALIGN touch осигурява редица предимства, сред които спестяване на време. Също така се отличаваи с висока експлоатационна безопасност, постигната чрез използването на специални монтажни скоби. Други характеристики на системата са висока точност, базирана на интелигентната процедура за измерване и изключително удобното съосяване на генератора, благодарение на функцията Live Move“, добавиха в заключение специалистите от Антем.

 

Повече информация за Антем ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Prüftechnik, Антем