Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Бимекс Лимитид: Серията центрове Integrex на Mazak бе отличена като един от 10-те най-добри продукта в Япония за 2018 г.

21.01.2019 г.

Серията Integrex на Yamazaki Mazak спечели наградата „One of the 10 Best Products in Japan“ („Един от 10-те най-добри продукти в Япония“) за 2018 г. в 61-ото издание на конкурса, организиран от водещата медия в областта на промишлеността Nikkan Kogyo Shimbun Ltd. „Наградата се връчва за принос в развитието на нови високотехнологични продукти, оценявайки както промишления и визуалния дизайн, така и техническите характеристики, ергономичността, качеството и безопасността. В съревнованието участваха 63 промишлени изделия на 63 фирми“, информираха от фирма Бимекс Лимитид, която предлага металообработващите машини с марка Mazak на пазара у нас.Съвременните процеси в повечето индустриални отрасли преминават към производството на много различни изделия в малки серии. Пазарът изпитва необходимост от оборудване, което може да бъде интегрирано в гъвкави производствени линии, които да намалят времето за обработка на широкия спектър от продукти. „Тази тенденция се наблюдава в пълна сила и при производството на зъбни колела. Например, потребителите търсят зъбни колела с размери, които варират от изделия с малък модул 0.5 - 1.5 за автомобилни предавки до модели с модул 8, които се използват в строителната техника и авиацията“, коментираха от Бимекс Лимитид.Серията хибридни многофункционални центрове Integrex на Mazak обединява в себе си обработка на принципа „Done In One“ (б.ред. възможност за пълна обработка на детайлите с едно базиране) и функции за зъбонарязване, фрезоване и измерване. Тя включва следните модели хоризонтални и вертикални машини: Integrex i-200S AG; Integrex i-200ST AG и Integrex e-1250V/8 AG и Integrex e-1250V/8S AG.


В производството на зъбни колела са се наложили три метода за обработка – както за единични бройки, така и за серийно производство. Това са скайвинг, зъбонарязване с червячна модулна фреза и фрезоване с челна цилиндрична фреза. „Освен зъбонарязване и фрезоване, новата серия хибридни многофункционални машини Integrex поддържа функции за измерване с помощта на сканиращ датчик Sprint на Renishaw и корекция на обработката чрез обратна връзка, като всичко това се извършва в един обработващ център”, коментираха от Бимекс Лимитид.„Програмирането на пътя на режещия инструмент и на измерването се реализира лесно и бързо с помощта на Mazatrol SmoothX – технологията за управление и диалогово програмиране на системи с ЦПУ на Mazak“, поясниха в заключение от доказаната българска фирма.

 

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК


 

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Yamazaki Mazak