Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Видео: Как работи вертикалният център RAIS M700 2S 2T 45?

27.02.2020 г.


Българската машиностроителна компания РАИС разполага с продуктова палитра от най-различни металорежещи и металообработващи машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ). Една от тях е вертикалният център с два шпиндела RAIS M700 2S 2T 45, който работи с две въртящи се маси. „Той е предназначен за цялостна 5-осна обработка на два детайла по едно и също време, което осигурява двойно по-голяма производителност. Освен това има и 2 магазина за инструменти“, информираха за Инженер.bg от фирма РАИС.


 

Машината комбинира два обикновени вертикални центъра с ЦПУ, събрани в един, а четвъртата и петата ос са разположени под всеки шпиндел. Благодарение на конструктивното ѝ решение, производителността ѝ е увеличена с два пъти в сравнение със стандартните CNC машини. Разстоянието между шпинделите е 330 mm.


Фирма РАИС ще вземе участие в изложението MachTech & InnoTech Expo 2020, което ще се проведе от 6 до 9 април. Вече 20 години РАИС непрекъснато разширява гамата си от продукти и услуги, и ако сте любопитни какво ще представят на изложението, бихте могли да се срещнете с представителите на фирмата в зала 4, щанд С6 в Интер Експо Център – София.


Машината е оборудвана със сервозадвижвана врата и охлаждаща система, която е изградена с COAX елементи. Това позволява да се реализират различни налягания на охлаждане и дебит само с една M-функция на машината и единствено с една помпа. „Освен това, така конфигурираната система позволява на машината да започне работа веднага след смяна на инструмента, докато в класическата версия целият процес се забавя с около 2-3 секунди. На пръв поглед това е много малко забавяне, но при производството на големи серии оказва влияние“, коментираха от РАИС.

 

Как функционира RAIS M700 2S 2T 45 можете да видите във видеото

 

Машините на РАИС се предлагат както самостоятелно, така и дооборудвани с роботи. Компанията разработва и въвежда в експлоатация цялостни комплекси от няколко машини, изцяло обслужвани от роботи, като такива внедрявания са реализирани както в чуждестранни партньори, така и в много български компании.

 

Повече информация за РАИС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: РАИС