Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Видео: Индуматик представя модулни системи за въздухоподготовка на Parker Hannifin за чист компресиран въздух

28.07.2020 г.


В качеството си на световен лидер в областта на въздухоподготовката, Parker Hannifin се стреми да предлага оптимални технически решения, съчетаващи ефективност, производителност и най-ниски експлоатационни разходи през целия живот на оборудването. „За да бъдат добре защитени и да се осигури коректната работа на пневматичните компоненти, най-важната предпоставка е да се подава постоянно чист и изсушен въздух. Системите за подготовка на въздух на Parker Hannifin поддържат широка гама от възможности и опции, осигуряващи третиране на компресирания въздух до оптимални работни нива“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която е партньор на Parker Hannifin в България.

 

Постъпвайки от компресора към машината, сгъстеният въздух често преминава през множество устройства, тръби и фитинги, като може да увлече по пътя си твърди частици, масло и влага. Филтрирането, регулирането и прецизното омасляване на въздуха гарантират, че машината ще получи максимална защита, която да удължи нейния експлоатационен срок.


 

Стандартната филтрация при системите на Parker е 5 µ, като за по-чувствителни приложения минималният размер на задържаните частици достига до 1 µ и дори 0.01 µ и включва филтър от активен въглен. Тези степени на филтрация на въздуха позволяват използването му както за индустриални приложения с общо предназначение, така и в сектори с високи изисквания за качеството на въздуха, например за медицински, бояджийски и други цели. В зависимост от работните условия и околната среда, филтърната чаша може да бъде пластмасова или метална с визуален индикатор, а отделянето на кондензата – ръчно или автоматично.


 

Регулаторите поддържат постоянно и стабилно изходно налягане. Настройката се осъществява посредством ръкохватка с опция за заключване с катинар за предотвратяване на неоторизирана промяна в зададеното налягане.

 

Повечето пневматични системи и инструменти изискват омасляване, за да се удължи техният експлоатационен живот. Напълването с пневматично масло може да се извършва под налягане, без спиране на системата. Регулирането на точното количество масло се извършва автоматично или ръчно. Контейнерът на омаслителя е снабден с визуален индикатор.

 

Типичната система за подготовка на въздуха на Parker включва филтър, регулатор и омаслител, като в редица случаи тези системи се наричат FRL системи. „Оптималният дизайн, спецификацията и редовното наблюдение на филтърния елемент и маслото в устройството за омасляване са елементи от такава система за подготовка на въздуха, която ще гарантира дълги години безпроблемна работа на пневматичните компоненти“, поясниха от фирма Индуматик.


 

Основни характеристики и ползи:


 - Модулен дизайн;

 - Лесно асемблиране;

 - Адаптиране към конкретни изисквания;

 - Бързо обслужване и сервиз;

 - Неограничен брой конфигурации;

 - Ниски разходи за поддръжка.


Как се осъществява подготовката на въздух стъпка по стъпка чрез модулните системите на Parker Hannifin, можете да видите на схематичното изображение ТУК.

 

„Предлагаме широкофункционални филтри за твърди частици и коалесциращи филтри, регулатори, филтри/регулатори и омаслители с широка гама от стандартни опции за задоволяване потребностите за подготовка на въздуха. Отделните устройства могат лесно да бъдат сглобени в различни комбинации, като се използват патентовани модулни леки конектори“, коментираха още в заключение от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Индуматик.

 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индуматик, Parker Hannifin

Инженерна борса