Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Видео: Твърдосплавните свредла RT 100 XF на Gühring – нови, екстремни, ефективни

21.05.2020 г.


120 години производствен опит, иновации и синергичен ефект – това са стълбовете на успеха на немската компания Gühring, която от пионер в производството на инструменти за пробиване, се превърна във водещ доставчик на комплексни услуги. „Натрупаната компетентност и опитът в тази област доведоха до създаването на новата серия свредла RT 100 XF, която се отличава с високо качество и производителност, гарантиращи превъзходни резултати в технологичните процеси“, съобщиха за Инженер.bg от Гюринг България.


Gühring непрекъснато инвестира в научноизследователска и развойна дейност по отношение на геометрията, покритията, използването на собствени патентовани твърди сплави, както и на системи за заточване и нанасяне на покрития. Тези елементи подобряват производителността на продуктите, като по този начин компанията създава нови стандарти в този индустриален отрасъл.


RT 100 XF – патентована твърда сплав XF и покритие nanoFire


Изключително твърд и много устойчив на разрушаване, твърдосплавният материал, който е специално разработен за RT 100 XF, се характеризира с балансирано съотношение между твърдост и здравина чрез уникалната комбинация от волфрамов карбид и кобалт. Специалната структура на този уникален композитен режещ материал позволява повторно заточване. Големи счупвания, които обикновено ускоряват износването на инструментите, вече не се появяват. Освен титан и азот, nanoFire съдържа и алуминий и се характеризира с високо ниво на твърдост и добра термохимична устойчивост. „Покритието nanoFire за RT 100 XF е допълнително усъвършенствано от научноизследователското и развойното направление на компанията благодарение на специално проектирани процеси за предварително третиране и последваща обработка“, поясниха от Гюринг България. Тази обработка на повърхността изглажда покритието и го прави значително по-здраво.


Предимства за потребителите:


 - Комбинираната оптимизация на всички параметри на инструмента позволява много високи скорости на подаване и отстраняване на метал;

 - Финишното покритие, което се нанася, осигурява максимално използване на инструмента;

 - Намалено времетраене на цикъла при трудни за машинна обработка материали и специални приложения за серийно производство.


Геометрия и микрогеометрия

 

„Четири направляващи режещи ръба захващат материала изключително бързо, като по този начин осигуряват оптимална съосност, високо качество на отвора, подобряват праволинейността и финишната повърхност. Затова са стандартно изпълнение за свредла RT 100 XF с дължина от 5xD нагоре“, коментираха от Гюринг България. „Третият и четвъртият ръб отстраняват заусенъците за постигане на перфектен ефект на изглаждане. Полираните канали намаляват отдадената към детайла топлина. Стружките се отстраняват по-бързо, като по този начин се избягват термични промени в материала като закаляване на зоната на ръба на отвора“, допълниха от българския офис на водещия немски производител. Геометрията на върха на свредлото е защитена чрез обратна фаска по протежение на страничния режещ ръб, като го прави изключително здрав и издръжлив.


За максимална производителност


Микрогеометрията под формата на заобляне на режещите ръбове също намалява образуването на стружки. Това създава стабилен и ефективен режещ ръб. „Точната възпроизводимост на резултатите (б.ред. до микрометър) е възможна благодарение на висококвалифицираните производствени процеси на Gühring, които са резултат от натрупан експертен опит и знания. Също така е възможно възстановяване на първоначалното качество на свредлата чрез заточване и повторно нанасяне на покритие в центровете на компанията“, заявиха в заключение от Гюринг България.


 

Повече информация за Гюринг-България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Гюринг България, Gühring