Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Електро Плюс: Новият интуитивен термостат с вграден wi-fi Smarther от Bticino е базиран на Internet of Things

10.08.2017 г.

Утвърденият италиански производител на решения за сградна автоматизация Bticino (част от групата Legrand) получи поредно международно признание с наградата за иновации и продуктов дизайн IF Design Award 2017 за новия си интуитивен термостат Smarther, за която Инженер.bg вече съобщи. „Термостатът се свързва към смартфона на потребителя и благодарение на интегрираната wi-fi връзка е в състояние да управлява дистанционно жилищния комфорт и енергийната ефективност на различните системи в един апартамент. Контролът се осъществява през специално приложение, което може да бъде изтеглено безплатно от iOS и Android store”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага продуктите с марката BTicino на българския пазар.


Приложението App Thermostat позволява локално и дистанционно управление през смартфон на свързания термостат. Потребителят може да създава и променя седмични режими, както и да контролира актуализацията на термостата. Възможно е също няколко потребителя да управляват един и същи термостат чрез инсталиране на приложението на различни смартфони.

 

Новите термостати Smarther притежават различни иновативни функции, сред които:

  •  - Контрол и настройка на температурата от произволно място и в произволно време;

  •  - Геолокация;

  •  - Ръчно управление и управление през приложение;

  •  - Иновативна функция „Boost”;

  •  - Управление на няколко термостата в едно жилище;

  •  - Управление на няколко термостата в различни сгради.


 

Новата функция Boost дава възможност за включване на отоплението или охлаждането за ограничен период от време (30, 60 или 90 min) от самия термостат или през смартфон, независимо от настроения профил и температура в помещението. „По този начин се намаляват енергийните загуби, тъй като потребителят е сигурен, че след този период отоплението или охлаждането е изключено“, коментираха от Електро Плюс.

 

„Термостатът Smarther се характеризира с елегантен и функционален дизайн, като дебелината на конструкцията е едва няколко милиметра. Тънки, решени дизайнерски в бяло или с ефект на стъкло, Smarther се вписват перфектно във всеки интериор“, допълниха от Електро Плюс.


 

Дискретната бяла светлина е декоративна и ориентираща, като улеснява потребителя при избора на различни функции. Детайлът с цвят металик е характерен елемент, който отличава устройството и дава информация за новата функция „Boost”.


„Термостатите Smarther са част от програмата Eliot на BTicino, която е ориентирана към концепцията за свързаните обекти (Internet of Things). В нея се идентифицират всички продукти или системи, които благодарение на връзката си с интернет дават добавена стойност по отношение на използването, функционалността, информацията и взаимодействието с околната среда.


 

С 3D презентация на новия интуитивен свързан термостат бихте могли да се запознаете ТУК.

 

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Електро Плюс, BTicino