Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

ЛД: Подреждане на шоколадови бонбони със специалните вакуумни решения на Vuototecnica

31.07.2017 г.

Животът е като кутия с шоколадови бонбони. Никога не знаеш какъв точно ще ти се падне.“ Киноманите и любителите на шоколадовите изделия сред нас със сигурност са чували неведнъж цитата на Форест Гъмп. Но те едва ли са си задавали въпроса кой точно стои зад старателното подреждане на шоколадовите изкушения в бонбониерите. Ако и вие сте заинтригувани, можете да получите отговора от видеото на водещия италиански производител Vuototecnica, специалист в областта на вакуумната техника. Разработваните от дружеството системи намират най-различни приложения не само в индустрията, но и в хранително-вкусовата промишленост. А как точно работят те, ще ни разкажат българските специалисти от фирма ЛД, предлагаща решенията на италианския производител у нас.


 

Vuototecnica е водещ европейски производител на разнообразни вакуумни решения, сред които вендузи и държачи, вакуумни помпи, вакуум генератори и вентили за вакуум. Във видео-материала можете да видите приложението на такъв вид техника за автоматично повдигане и поставяне на шоколадови бонбони. Благодарение на използването на специалните вакуумни цилиндри на Vuototecnica за захващане и освобождаване при много висока скорост, се постига повишаване на ефективността на производствения процес.


 

Принципът на работа на цилиндрите е елементаренте работят само чрез вакуум, който се подава в предната камера, а задната е отворена към атмосфера. Така получената разлика в наляганията определя силата на натиск и на засмукване на вендузата, която се захранва през бутален прът“, поясниха от ЛД. Цилиндърът се активира с подаването на вакуум, а при захващането на детайла той се връща от пружина в началното си положение, задържайки обекта до отпадане на вакуума. След това този цикъл се повтаря.


 

Производителите на роботи много ценят вакуумните цилиндри Vuototecnica, благодарение на тяхната възможност за автоматично компенсиране на височината на захващаните обекти. Това е функция от ключово значение, когато в производството е нужно изключително бързо захващане на малки предмети“, коментираха от българското дружество. Вакуумните цилиндри в конкретното приложение са оборудвани със силиконови вендузи на Vuototecnica, отговарящи на сериозните хигиенни изисквания по отношение на хранително-вкусовата промишленост (FDA). Също така, те са разработени с оглед приспособяването им към неправилната повърхност на бонбоните.

 

Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 


Източник на снимковия материал: ЛД, freeimages.com