Създайте свой онлайн магазин в ShopMania BIZ и продавайте успешно и със стил!

Видео

Сухият тягов трансформатор Resibloc Rail на ABB подобрява ефективността и безопасността на влаковите композиции

13.11.2018 г.

По време на международния панаир за транспортни технологии InnoTrans, който се проведе през септември в Берлин, световният лидер в областта на дигиталните технологии за промишлеността ABB представи най-новата си разработка Resibloc Rail. „Тяговите трансформатори са ключови елементи в железопътния транспорт. Те осигуряват захранването на тяговите двигатели, както и на системите за осветление, отопление и вентилация, спирачки, сигнализация и комуникация. Новият Resibloc Rail е предназначен за тежки експлоатационни условия и гарантира висока степен на ефективност и безопасност“, информираха за Инженер.bg от АББ България.Тяговите трансформатори имат важна роля при задвижването, ефективността на влаковата ходова част и операторските услуги. Технологията на безмаслените трансформатори Resibloc използва изолация от епоксидна смола и армировка от стъклени влакна, за да осигури изключителна механична якост. Трансформаторът може да работи при най-тежки условия и позволява на операторите да увеличат максимално безопасността, както и енергийната и екологичната ефективност. Безмасленият трансформатор достига рекордна ефективност от 97%. В сравнение с традиционните трансформатори той може да намали общите оперативни енергийни разходи с до 10%.


Разработена първоначално от ABB за елиминиране опасността от пожари и използване в тежки климатични условия, днес технологията Resibloc има трайно успешно приложение в корабоплаването, офшорни нефтени и газови инсталации, подземни мини и други екстремни условия. Сега за пръв път тя намира своето място и в железопътния транспорт. Иновативната технология елиминира риска от разлив и течове на масло, намалява нуждата от поддръжка и позволява безопасно рециклиране на материалите.


„Горди сме да представим този иновативен сух тягов трансформатор, който осигурява безпрецедентна безопасност и ефективност и помага за намаляване на въздействието върху околната среда“, коментира г-н Клаудио Факин, президент на ABB Power Grids. „Това е още един пример за ангажимента на ABB да разработва и реализира устойчиви решения за мобилност и да помага за световното развитие, без да се унищожава природата“, добави той.„ABB е пионер в технологията за производство на тягови трансформатори от началото на 20-те години на миналия век и има дълъг и доказан опит в разработването на най-модерните решения. Днес в света работят повече от 40 000 тягови трансформатора на ABB“, заявиха в заключение от АББ България.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АББ България, ABB