Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

ВИДЕО: Филтриране на маслена мъгла с иновативната технология X-Cyclone на REVEN

26.05.2017 г.

Патентованата от компанията Rentschler REVEN технология X-Cyclone, която с основание може да бъде разглеждана като революция в областта на филтрирането на маслена мъгла и емулсии, осигурява рентабилна експлоатация на съоръженията без сменяеми консумативи. „Оборудването за механично сепариране на маслената мъгла от REVEN гарантира чист въздух в работната зона, намалява разходите за електроенергия и спестява средства от консумативи, тъй като инвестицията е еднократна, без допълнителни разходи“, коментираха за Инженер.bg от фирма REVEN Solutions, представител на немската компания REVEN Retschler за България и Румъния.Немската компания Rentschler REVEN разработва тази иновативна технология за сепариране в продължение на десетилетия. Тя непрекъснато инвестира в нови технологии, за да постигне максимална ефективност на продуктите при минимални разходи на клиентите за подобен тип оборудване.

 

Съоръженията на REVEN включват агломератор на частиците, който е разположен преди механичния сепаратор X-Cyclone. Той има за задача да окрупнява маслени частици, по-малки от 3 микрометра. „Така се постига ефективност на сепариране с X-Cyclone до 99.99%. Агломераторът на частиците е изработен от 100% неръждаема стомана, когато се използва вода за охлаждащ агент, или от стомана и стъклени влакна, когато се използва масло за охлаждащ агент“, поясниха от REVEN.


 

Когато се налага да избирате филтриращо оборудване за маслена мъгла, винаги трябва да се вземат предвид и последващите разходи за консумативи. „Избирайки механичното сепариране на маслени пари и аерозоли, потребителят разполага с инсталация за пречистване на въздуха от механичен сепаратор и агломератор на частиците от неръждаема стомана, който лесно може да се мие, без необходимост от подмяна на каквито и да било консумативи“, поясниха от REVEN.


 

Как функционира механичното сепариране на маслена мъгла?


Етап 1. Замърсеният с аерозоли въздух се засмуква и преминава през базовия елемент на X-Cyclone. Влизайки в този елемент, въздушният поток се ускорява значително. Това ускоряване осигурява първото сепариране.

 

Етап 2. Силно ускореният въздушен поток се завихря в профилните секции. Ротационният вихров поток изхвърля аерозолите във въздуха.


 

Етап 3. Ротационният вихров поток се сблъсква с неротационни въздушни потоци при изхода от базовия елемент на X-Cyclone за сепариране на аерозоли, което води до агломерация и по-нататъшно отделяне на малки аерозолни частици.

 

Етап 4. Сепарираните аерозоли в базовия елемент на X-Cyclone се отлагат върху повърхността на профила и се спускат като течна маса към долната част на елемента.

 


Повече информация за иновативната технология на механично сепариране на маслена мъгла може да намерите ТУК.


Следният видео материал демонстрира нагледно процеса на разделяне в X-Cyclone!

 

Повече информация за REVEN Solutions, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: REVEN Solutions, Rentschler REVEN