Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Видео

Видео: По-ниски разходи с хидравличен линеарен компактен агрегат HKAL

10.02.2015 г.

Хидравличният линеарен компактен агрегат HKAL, производство на водещата немска компания EMG Automation, представлява електрохидравлична линеарна система, чиято конструкция съвместява хидравлична помпа, двигател, резервоар за масло, авариен стоп бутон, клемна кутия и нужните вентили, както и изравнителен съд, нужен за извършването на движението на цилиндъра. „Благодарение на комплексния и компактен дизайн, системата HKAL е подходяща за използване в хидравлични спирачни системи”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, партньор на EMG Automation в България, която предлага у нас агрегатите HKAL.


 


Други възможни приложения на системата са: линеарни обслужвания в транспортни лентови системи от тежката, минната и добивната промишленост; алтернатива за електромеханични, пневматични и ръчни решения; позициониране и центриране на транспортни лентови системи; регулиране на клапи и вентили.

 

„Сред предимствата на системата е, че тя дава възможност да се намалят разходите за съоръжения (маркучи и тръби и др.) и допълнителни машини и устройства, както и времето и материалите за поддръжка. Съща така, дава възможност за интеграция в системи за диагностика с помощта на сензори”, поясниха от Мари-Бентц.

 

Чрез допълнителни модификации, дейността на агрегата може да се разшири с използване на хидравлични клапани и други компоненти. Агрегатът се характеризира с дълъг живот и лесно боравене с него. Може да работи и при лоши метеорологични условия.


 

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, EMG Automation