Видео

 • Оптимизирайте опаковъчния процес като изберете подходяща кашонираща машина от Бетелгиус

  22.10.2019 г. Оптимизирайте опаковъчния процес като изберете подходяща кашонираща машина от Бетелгиус

  Кашониращите машини могат да оптимизират опаковането във вашето производство, което ги прави високоефективни. Бетелгиус е официален представител на Soco System за България и предлага широка гама от автоматични и полуавтоматични машини, които са подходящи за почти всяка задача. „Предлагаме определен брой базови модули, които могат да се комбинират по разнообразен начин и да са съвместими с различна електроника и аксесоари, съобщиха за Инженер.bg от Бетелгиус.

 • Видео: ФАНУК България и ИНХОМ-98 показват как се произвеждат прецизни форми за стъкларската промишленост

  18.10.2019 г. Видео: ФАНУК България и ИНХОМ-98 показват как се произвеждат прецизни форми за стъкларската промишленост

  Инженер.bg вече ви представи ексклузивно интервю с управителя на фирма ИНХОМ-98 – инж. Ваньо Палазов, в което той разказа за оборудването с марка FANUC, внедрено в предприятието, както и каква роля имат сервизните услуги на ФАНУК България за едно непрекъснато, 24-часово производство. А сега сме готови да ви покажем всичко това нагледно! Благодарение на ФАНУК България, можете да видите как се произвеждат прецизните форми за стъкларската промишленост с машини на FANUC.

 • Видео: Електрокари високоповдигачи KM.RPS на Вени и Ко – подходящи за тежък, многосменен режим на работа

  09.09.2019 г. Видео: Електрокари високоповдигачи KM.RPS на Вени и Ко – подходящи за тежък, многосменен режим на работа

  Водещият български производител на складова техника и оборудване Вени и Ко разработва, реализира и внедрява електрокари високоповдигачи с опорни рамена, седящ водач (напречно на машината) и електрозадвижване на кормилната уредба KM.RPS. „Те са проектирани за интензивна обработка (складиране и транспорт) на палетизирани товари с преобладаващо средни транспортни разстояния и средни към високи стелажни коти (4.5 до 6.5 m+)“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Индуматик: Търсите решение за повдигане и сваляне на тежки предмети? Запознайте се с пневматичните възглавници на Parker

  03.09.2019 г. Индуматик: Търсите решение за повдигане и сваляне на тежки предмети? Запознайте се с пневматичните възглавници на Parker

  В много случаи за повдигане и сваляне на предмети в индустрията, предпочитан избор са пневматичните възглавници. Тяхно предимство спрямо пневматичните и хидравличните цилиндри са големите им работни диаметри, благодарение на които могат да генерират и голяма сила. Едно такова решение, осигуряващо високо качество и функционалност за сектори като селското стопанство, индустрията, жп и други транспортни средства, са въздушните възглавници от сериите 9109 и SP на Parker Hannifin.

 • Хоризонтален електрокар комисионер KMSes.OR по собствена инженерна разработка на Вени и Ко

  29.07.2019 г. Хоризонтален електрокар комисионер KMSes.OR по собствена инженерна разработка на Вени и Ко

  Вени и Ко е водеща българска компания за производство на складова техника и оборудване. Дружеството притежава потенциал за разширяване, обновяване и модернизиране на актуалната си производствена гама от машини, включително и на такива от по-висок клас. „Един от проектите, които сме реализирали по конкретно задание на клиент, е на хоризонталния електрокар комисионер KMSes.OR.“. Ето какво още съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • DTS: Автоматични прекъсвачи за защита, мониторинг и контрол на електрооборудване НН от Terasaki

  27.05.2019 г. DTS: Автоматични прекъсвачи за защита, мониторинг и контрол на електрооборудване НН от Terasaki

  Terasaki Electric е японска компания с над 95-годишна история в областта на иновативните средства за защита и контрол на електрически системи ниско напрежение. „Продуктовото портфолио на Terasaki включва автоматични прекъсвачи за промишлени, морски и търговски приложения. Разработените в Япония технологии на компанията осигуряват надеждна защита и безопасност на електрооборудването в електрическите инсталации“, съобщиха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Solidmill – нови керамични палцови фрезери от Iscar за обработка на термоустойчиви никелови сплави, чугун и графит

  07.05.2019 г. Solidmill – нови керамични палцови фрезери от Iscar за обработка на термоустойчиви никелови сплави, чугун и графит

  В отговор на все по-нарастващото приложение на термоустойчиви никелови сплави (HTSA) Inconel, Incoloy, Haynes и други подобни, както и на стремежа за намаляване на производствените разходи (CPU), Iscar разработи и представя нови монолитни керамични фрезери. Инструментите позволяват увеличаване на скоростта на рязане до 50 пъти в сравнение с твърдосплавните фрезери, като по този начин значително се намалява времето на обработка и производствените разходи.

 • Лепилата Loctite осигуряват бързи и трайни решения при изработването на информационни и рекламни табла

  15.02.2019 г. Лепилата Loctite осигуряват бързи и трайни решения при изработването на информационни и рекламни табла

  Компанията Joker FX, която проектира и произвежда визуални рекламни и информационни дисплеи, има богато портфолио от изделия за външна и вътрешна визуална информация, които трябва да отговарят на редица изисквания. Очакванията са те да бъдат здрави, издръжливи и върху тях да се нанасят покрития, които да издържат на открито, като същевременно запазват естетичния си вид. Лепилата Loctite на Henkel допринесоха за промяна на производствения процес в Joker FX.

 • Петосен вертикален обработващ център RAIS VMC 350 с робот спомага за качествена обработка на разпределителни блокове

  11.02.2019 г. Петосен вертикален обработващ център RAIS VMC 350 с робот спомага за качествена обработка на разпределителни блокове

  Доказаният българския производител на металорежещи и металообработващи машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ) РАИС представя на вниманието на своите клиенти усъвършенствания 5-осен вертикален обработващ център RAIS VMC 350 с робот. „Моделът представлява окомплектована универсална станция за зареждане на детайли. Той е предназначен за обработка на разпределителни блокове с максимално тегло на детайла до 4 kg“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Kiberys KBWELD HD5 – роботизирана MIG/MAG система за заваряване на котли и резервоари

  31.01.2019 г. Kiberys KBWELD HD5 – роботизирана MIG/MAG система за заваряване на котли и резервоари

  Роботизираните системи MIG/MAG за автоматично заваряване съответстват на нуждите на производствени предприятия, които имат голям обем от заваръчни процеси. „KBWELD HD5 е роботизирана система за заваряване на големи резервоари и котли. Тя предлага нова концепция в областта на роботизираните системи с два едновременно активни процеса – MIG/MAG заваряване и плазмено/газо-кислородно рязане“, разказаха за Инженер.bg от българския производител Kiberys.

Инженерна борса