Видео

 • Безконтактен разходомер DulcoFlow на ProMinent осигурява прецизно дозиране в технологични процеси

  07.01.2015 г. Безконтактен разходомер DulcoFlow на ProMinent осигурява прецизно дозиране в технологични процеси

  Разходомерът DulcoFlow на ProMinent е предназначен за измерване на пулсиращи потоци с дебит от 0,1 до 50 l/h в дозиращи процеси. Работи на базата на безконтактен ултразвуков метод, чрез който се измерва времето за преминаване на флуида. Приборът е подходящ за мониторинг и регистрация на количеството дозирани химикали при водоподготовката, пречистването на отпадни води, в целулозно-хартиената, химическата промишленост и мн.др.

 • Видео: Нов робот на Fanuc сортира и опакова по шест оси

  05.01.2015 г. Видео: Нов робот на Fanuc сортира и опакова по шест оси

  Повече от 40 години водещата японска компания Fanuc създава бъдещето на промишленената роботизация по света. Отражение на най-новите тенденции в областта е новият робот M-20iA/20M, който представлява следваща стъпка в техническото развитие на вече утвърдения модел M-20iA. Той може да изпълнява почти всички манипулационни операции в технологични процеси при сортиране, опаковане, пробиване, шлайфане и др. M-20iA/20M работи по шест оси, има работен обхват до 1,81 m и полезна товароносимост до 20 kg.

 • Монтаж на покривни апарати за децентрализирана климатизация RoofVent на Hoval

  22.10.2014 г. Монтаж на покривни апарати за децентрализирана климатизация RoofVent на Hoval

  Компанията Hoval е утвърден европейски производител на системни решения за производствени сгради и логистични халета, с които се постига максимален комфорт за работа и съхранение на стоки. Покривните апарати за децентрализирана климатизация на големи еднообемни сгради RoofVent са част от тези решения. Те са предназначени за отопление, охлаждане и доставяне на пресен въздух. Могат да работят и на рециркулация, използвайки единична или двойна рекуперация.

 • ВИДЕО: Регулиращите вентили Belimo Energy Valve оптимизират електропотреблението

  ВИДЕО: Регулиращите вентили Belimo Energy Valve оптимизират електропотреблението

  Иновативните регулиращи вентили Belimo Energy Valve конструктивно обединяват двупътен регулиращ вентил, обемен разходомер, сензори за температура и задвижващ механизъм с интегрирана логика. По този начин вентилът поддържа изпълнението на пет функции, а именно: измерване, регулиране, балансиране, управление на включването/изключването и мониторинг на енергията в един предварително сглобен възел.

 • Видео: СЕМО предлага интелигентни и иновативни решения за енергиен мениджмънт

  Видео: СЕМО предлага интелигентни и иновативни решения за енергиен мениджмънт

  Фирма СЕМО предлага уреди на измерване на електрически величини на водещата израелската фирма Satec и е разработила специализиран софтуер за енергиен мениджмънт. Сред уредите на Satec са: PM 130 EH PLUS, PM 135 EH и EM 133, BFM 136. Софтуерният пакет дава възможност за интегриране на различен набор от мрежови анализатори, електромери и всякакъв тип устройства с комуникационни възможности.

 • Видео: иновативни разпръскващи дюзи за автоматично градинско и парково напояване MP Rotator

  Видео: иновативни разпръскващи дюзи за автоматично градинско и парково напояване MP Rotator

  „Сред иновативните продукти на компанията Hunter е серията многоструйни ротационни дюзи MP Rotator. Съвременната технология за постигане на мултитраекторни въртящи се струи намалява разхода на използваната вода. Приложението на дюзите MP Rotator води до 30% икономия на вода в сравнение с разпръсквачите със стандартни дюзи“, съобщават за Инженер.bg от Хидрокрафт.

 • Видео-демонстрация на нарязване фаските на тръби с инструмент FF120 Quickface

  Видео-демонстрация на нарязване фаските на тръби с инструмент FF120 Quickface

  Инструментът FF120 Quickface, производство на Enerpac, е лек и лесен за използване, отличава се с висока безопасност на работа и компактни габарити. Подходящ е за бързо нарязване на фаски по челните ръбове на тръби. Във видео материала, бихте могли да наблюдавате реална ситуация на нарязване на фаски с помощта на FF120 Quickface. На българския пазар техниката и техническите решения на водещата американска компания Enerpac се предлагат от фирма Каммартон.

 • Видео: Пневматични бустерни системи на Индуматик повишават налягането в различни производства

  Видео: Пневматични бустерни системи на Индуматик повишават налягането в различни производства

  "Често в производствения процес с увеличаване консумацията на въздух, компресорното оборудване не може да достави необходимото за повечето пневматични компоненти налягане от 6 bar. В определени случаи това може да създаде проблеми, особено, когато изпълнителните механизми, поради усилия или скорости, трябва да работят на по-високо налягане", коментира за Инженер.bg инж. Петър Христов от българската инженерингова фирма Индуматик.

 • Видео-демонстрация на двуполюсни тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus

  Видео-демонстрация на двуполюсни тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus

  Тестерите на напрежение са неразделна част от техническата екипировката на всеки електроспециалист. Главно изискване към уредите е безопасността на потребителя, както и точността и надеждността на измерваните величини. Във видео-материала, можете да се запознаете с възможностите на двуполюсните тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus.

 • Видео: Децентрализирани системи за климатизация на еднообемни сгради на Hoval

  Видео: Децентрализирани системи за климатизация на еднообемни сгради на Hoval

  Децентрализираните системи за климатизация на Hoval са разработени специално да поддържат комфортен микроклимат в големи помещения при минимално енергопотребление. Те имат модулна структура, като всяка система може да се конфигурира според изискванията на конкретното приложение. Оптимално техническо решение са за внедряване в производствени халета, логистични центрове, супермаркети, спортни зали, панаирни комплекси, автосалони и др.