Видео

 • ВИДЕО: Регулиращите вентили Belimo Energy Valve оптимизират електропотреблението

  ВИДЕО: Регулиращите вентили Belimo Energy Valve оптимизират електропотреблението

  Иновативните регулиращи вентили Belimo Energy Valve конструктивно обединяват двупътен регулиращ вентил, обемен разходомер, сензори за температура и задвижващ механизъм с интегрирана логика. По този начин вентилът поддържа изпълнението на пет функции, а именно: измерване, регулиране, балансиране, управление на включването/изключването и мониторинг на енергията в един предварително сглобен възел.

 • Видео: СЕМО предлага интелигентни и иновативни решения за енергиен мениджмънт

  Видео: СЕМО предлага интелигентни и иновативни решения за енергиен мениджмънт

  Фирма СЕМО предлага уреди на измерване на електрически величини на водещата израелската фирма Satec и е разработила специализиран софтуер за енергиен мениджмънт. Сред уредите на Satec са: PM 130 EH PLUS, PM 135 EH и EM 133, BFM 136. Софтуерният пакет дава възможност за интегриране на различен набор от мрежови анализатори, електромери и всякакъв тип устройства с комуникационни възможности.

 • Видео: иновативни разпръскващи дюзи за автоматично градинско и парково напояване MP Rotator

  Видео: иновативни разпръскващи дюзи за автоматично градинско и парково напояване MP Rotator

  „Сред иновативните продукти на компанията Hunter е серията многоструйни ротационни дюзи MP Rotator. Съвременната технология за постигане на мултитраекторни въртящи се струи намалява разхода на използваната вода. Приложението на дюзите MP Rotator води до 30% икономия на вода в сравнение с разпръсквачите със стандартни дюзи“, съобщават за Инженер.bg от Хидрокрафт.

 • Видео-демонстрация на нарязване фаските на тръби с инструмент FF120 Quickface

  Видео-демонстрация на нарязване фаските на тръби с инструмент FF120 Quickface

  Инструментът FF120 Quickface, производство на Enerpac, е лек и лесен за използване, отличава се с висока безопасност на работа и компактни габарити. Подходящ е за бързо нарязване на фаски по челните ръбове на тръби. Във видео материала, бихте могли да наблюдавате реална ситуация на нарязване на фаски с помощта на FF120 Quickface. На българския пазар техниката и техническите решения на водещата американска компания Enerpac се предлагат от фирма Каммартон.

 • Видео: Пневматични бустерни системи на Индуматик повишават налягането в различни производства

  Видео: Пневматични бустерни системи на Индуматик повишават налягането в различни производства

  "Често в производствения процес с увеличаване консумацията на въздух, компресорното оборудване не може да достави необходимото за повечето пневматични компоненти налягане от 6 bar. В определени случаи това може да създаде проблеми, особено, когато изпълнителните механизми, поради усилия или скорости, трябва да работят на по-високо налягане", коментира за Инженер.bg инж. Петър Христов от българската инженерингова фирма Индуматик.

 • Видео-демонстрация на двуполюсни тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus

  Видео-демонстрация на двуполюсни тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus

  Тестерите на напрежение са неразделна част от техническата екипировката на всеки електроспециалист. Главно изискване към уредите е безопасността на потребителя, както и точността и надеждността на измерваните величини. Във видео-материала, можете да се запознаете с възможностите на двуполюсните тестери за напрежение Testboy Profi LED Plus и Testboy Profi LCD Plus.

 • Видео: Децентрализирани системи за климатизация на еднообемни сгради на Hoval

  Видео: Децентрализирани системи за климатизация на еднообемни сгради на Hoval

  Децентрализираните системи за климатизация на Hoval са разработени специално да поддържат комфортен микроклимат в големи помещения при минимално енергопотребление. Те имат модулна структура, като всяка система може да се конфигурира според изискванията на конкретното приложение. Оптимално техническо решение са за внедряване в производствени халета, логистични центрове, супермаркети, спортни зали, панаирни комплекси, автосалони и др.

 • Аналитични апарати Vulcan за подготовка на проби във вид на стопилки от водещия немски производител Fluxana

  Аналитични апарати Vulcan за подготовка на проби във вид на стопилки от водещия немски производител Fluxana

  Астел предлага съвременни апарати Vulcan за подготовка на проби във вид на стопилки, производство на водещия немски производител Fluxana. Предназначени са за широка гама аналитични приложения, включително високопрецизни анализи на различни минерали. Апаратите Vulcan се отличават с интелигентно управление, възможности за автоматичен контрол и лесна употреба. Сред спецификите им е предвидената възможност за избор на различни работни температурни режими, както и за съхранение на 10 програми.

 • Икономия на енергия при генериране на вакуум: Инжектори MVG от Vuototechnica, предлага ЛД

  Икономия на енергия при генериране на вакуум: Инжектори MVG от Vuototechnica, предлага ЛД

  Във видео-презентацията, бихте могли да се запознаете с два вакуум генератора на фирма Vuototechnica, модел MVG, захранващи вендузи, които държат пластмасови детайли. Инжекторите са оборудвани с връзки за управление на консумацията, които осигуряват перфектен начин за намаляване потреблението на сгъстен въздух. На българския пазар техническите изделия на Vuototechnica се предлагат от фирма ЛД.

 • Разбиване на бетон с техническите решения на Uraca

  Разбиване на бетон с техническите решения на Uraca

  Водещата немска компания Uraca предлага специална машина за разрушаване на големи повърхности бетон без вибрации, съобщиха за Инженер.bg от фирма Аква Джет 2011. Системата е разработена за т.нар. саниране на фасади при стареене на конструкцията и последвалото разрушаване на арматурата и бетоновия слой. Санирането се реализира чрез т.нар. почистване с вода под високо налягане, познато като хидродинамично чистене.