Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Продуктовата линия Dosmatic е част от портфолиото на групата Hydro Systems Europe. Тя включва дозатори за различни приложения в промишлеността и селското стопанство. „Дозаторът MiniDos за среден и висок дебит на потока е флуидно (водно) задвижван пропорционален инжектор, който притежава патентована отделна смесителна камера за ефективно дозиране на химично вещество”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на Hydro Systems Europe.

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

 • КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  Специализирано решение за измерване и мониторинг на дебит с помощта на ултразвук SebaFlow на доказания производител SebaKMT, част от Megger Group, предлага на българския пазар фирма КМТ Сервиз. „SebaFlow позволява непрекъснат мониторинг на тръбния участък чрез ултразвук. Системата функционира без да се прекъсва водоснабдяването посредством сензори, монтирани по външната страна на тръбата. Тя е надеждно решение, което не изисква поддръжка“, обясниха от българската фирма.

 • Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Морска вода, силно корозивни течности и тежки индустриални условия – от Адара Инженеринг имат решение за помпи, които ще устоят на тези работни среди. От българската компания представят помпите Argal, изработени от фибростъкло, добито по т.нар. RTM процес, който придава изключителни физико-химични характеристики на материала. „Прилагането на иновативни технологии се превръща в условие за производители с лидерски позиции на световния пазар”, заявиха от Адара Инженеринг.

 • Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Сметките за студена и топла вода присъстват неизбежно в ежедневието, но често пъти предизвикват не съвсем положителни нагласи у абонатите. Причините за некоректна фактура могат да бъдат различни, но сред често срещаните са стари и неизправни измервателни устройства. Възможно решение на проблема дава фирма Акварор – Бояджиев и синове, специализирана в дейностите проучване, монтаж и сервиз на водомери, топломери и ВиК системи. „Нашата цел е да осигурим на клиентите безпроблемна експлоатация на техните ВиК мрежи”, коментираха от компанията.

 • Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  П и М Консултинг е един от най-наложилите се доставчици на оборудване и цялостни инженерингови решения с различно приложение у нас. Като представител и дистрибутор на водещи производители на помпи и помпено оборудване, сред които Grundfos, HOMA, DAB, Mas Group, E-Tech, Shakti, Aivazidis и др., фирмата предлага на своите клиенти комплексни услуги в областите водоснабдяване, канализация, отопление и климатизация. „Сериозен дял от дейностите, които извършваме, са насочени към ВиК сектора”, коментираха от фирмата.

 • Филтри за битови и индустриални приложения на Cintropur предлага на българския пазар Аква Системи

  Филтри за битови и индустриални приложения на Cintropur предлага на българския пазар Аква Системи

  Cintropur е доказан белгийски производител на центробежни филтри за вода и UV пречистватели за вода, търговска марка на Airwatec. Изделията на компанията намират широко приложение в битовия и в промишления сектор, включително в системи за филтриране и обработка на дъждовна и изворна вода, както и на вода от кладенци. Подходящи са за поливане и напояване. Пълна гама от продуктите на Cintropur на българския пазар предлага водещата фирма във ВиК-сектора Аква Системи.

 • ПроСтрийм Груп осигурява надежден мониторинг и превантивна поддръжка на води чрез концепцията Internet of Things

  ПроСтрийм Груп осигурява надежден мониторинг и превантивна поддръжка на води чрез концепцията Internet of Things

  Концепцията Internet of Things (Интернет на нещата) е един от елементите на четвъртата индустриална революция. Благодарение на нея физическите обекти могат да се интегрират информационно, формирайки мрежи, които имат способността да функционират съвместно, без намесата на човека. По какъв начин обаче може да бъде използвана технологията Internet of Things във водоснабдяването и третирането на води, разказват за Инженер.bg от фирма ПроСтрийм Груп.

 • Евротех: Решения за пречистване на отпадъчни води от Andritz Separation

  Евротех: Решения за пречистване на отпадъчни води от Andritz Separation

  Органични или неорганични, съдържащи греси или масла, корозионни или абразивни, с ниско или високо съдържание на твърди частици, отпадъчните води трябва да бъдат обработени, за да могат да се използват отново в производството или да бъдат изхвърлени в градската канализационна мрежа. "Andritz Separation осигурява експертно решение за всякакви изисквания чрез широк асортимент от иновативни и доказани решения, за които свидетелстват и множеството референции на компанията", коментираха за Инженер.bg от фирма Евротех.

 • Система за UV дезинфекция на питейни води EasyDes на Lutz-Jesco от Евротех

  Система за UV дезинфекция на питейни води EasyDes на Lutz-Jesco от Евротех

  Наред с химическата дезинфекция, физическата обработка чрез високоенергийно ултравиолетово лъчение също е признат и ефективен метод за дезинфекция на води. Той се използва наравно с другите технологии за дезинфекция на питейна вода, вода за басейни и вани и др. Подобно решение за третиране на води предлага и водещият производител в областта на дезинфекцията на отпадъчна и питейни води Lutz-Jesco. За система за UV-дезинфекция на води на немската компания разказва техният представител у нас – фирма Евротех.

Още от ВиК