Анализи / Техн. решения

 • ДМ Арматурен: Аналитичната платформа на Kamstrup дава висока добавена стойност при отчитане на водопотреблението

  ДМ Арматурен: Аналитичната платформа на Kamstrup дава висока добавена стойност при отчитане на водопотреблението

  Системи за прецизно интелигентно отчитане на водопотреблението във ВиК мрежи все по-активно навлизат в оборудването, с което си служат повечето ВиК оператори. Но ако вече са налице точни измервания и данни, то каква е следващата стъпка, за да станат процесите и услугите по-ефективни? „Добавената стойност на интелигентното отчитане далеч надхвърля точното фактуриране. С правилните инструменти можете да превърнете обикновените данни в полезни изводи“, заявихa от ДМ Арматурен.

 • Електра Помп: Системата за мониторинг Sapientino на Faggiolati следи цялата помпена система и индикира при нередности

  Електра Помп: Системата за мониторинг Sapientino на Faggiolati следи цялата помпена система и индикира при нередности

  Българското дружество Електра Помп, официален представител у нас на лидери в италианското помпено оборудване, насочи вниманието ни към най-новите технологии, представяйки системата за управление Sapientino на производителя Faggiolati. „Новото устройство за управление и мониторинг е в състояние да следи цялата помпена система и предлага по-голяма съвместимост със съществуващите системи за дистанционно управление“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

  ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

  Общите разходи в една ВиК система зависят от множество фактори. За да работи тя ефективно обаче, без да се прави компромис с качеството и непрекъснатостта на водоснабдителната услуга, и същевременно това да не увеличава прекомерно разходите, е необходимо прилагането на добре обмислени инженерни решения, като например фитингите Multigrip на италианската компания Nova Siria. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Предпазни вентили Hawido автоматично поддържат постоянно входно налягане във водоснабдителни мрежи

  ДМ Арматурен: Предпазни вентили Hawido автоматично поддържат постоянно входно налягане във водоснабдителни мрежи

  ДМ Арматурен е утвърден доставчик на компоненти за изграждане и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни мрежи. Продуктовото портфолио на компанията включва богата гама от иновативни продукти, предназначени за ВиК сектора. Сред тях са поддържащите и предпазни вентили Hawido, предназначени за автоматично поддържане на постоянно входно налягане. Вентилите са производство на австрийския производител Hawle, чийто продукти на българския пазар предлага ДМ Арматурен.

 • Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Продуктовата линия Dosmatic е част от портфолиото на групата Hydro Systems Europe. Тя включва дозатори за различни приложения в промишлеността и селското стопанство. „Дозаторът MiniDos за среден и висок дебит на потока е флуидно (водно) задвижван пропорционален инжектор, който притежава патентована отделна смесителна камера за ефективно дозиране на химично вещество”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на Hydro Systems Europe.

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

 • КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  Специализирано решение за измерване и мониторинг на дебит с помощта на ултразвук SebaFlow на доказания производител SebaKMT, част от Megger Group, предлага на българския пазар фирма КМТ Сервиз. „SebaFlow позволява непрекъснат мониторинг на тръбния участък чрез ултразвук. Системата функционира без да се прекъсва водоснабдяването посредством сензори, монтирани по външната страна на тръбата. Тя е надеждно решение, което не изисква поддръжка“, обясниха от българската фирма.

 • Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Морска вода, силно корозивни течности и тежки индустриални условия – от Адара Инженеринг имат решение за помпи, които ще устоят на тези работни среди. От българската компания представят помпите Argal, изработени от фибростъкло, добито по т.нар. RTM процес, който придава изключителни физико-химични характеристики на материала. „Прилагането на иновативни технологии се превръща в условие за производители с лидерски позиции на световния пазар”, заявиха от Адара Инженеринг.

 • Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Сметките за студена и топла вода присъстват неизбежно в ежедневието, но често пъти предизвикват не съвсем положителни нагласи у абонатите. Причините за некоректна фактура могат да бъдат различни, но сред често срещаните са стари и неизправни измервателни устройства. Възможно решение на проблема дава фирма Акварор – Бояджиев и синове, специализирана в дейностите проучване, монтаж и сервиз на водомери, топломери и ВиК системи. „Нашата цел е да осигурим на клиентите безпроблемна експлоатация на техните ВиК мрежи”, коментираха от компанията.

 • Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  П и М Консултинг е един от най-наложилите се доставчици на оборудване и цялостни инженерингови решения с различно приложение у нас. Като представител и дистрибутор на водещи производители на помпи и помпено оборудване, сред които Grundfos, HOMA, DAB, Mas Group, E-Tech, Shakti, Aivazidis и др., фирмата предлага на своите клиенти комплексни услуги в областите водоснабдяване, канализация, отопление и климатизация. „Сериозен дял от дейностите, които извършваме, са насочени към ВиК сектора”, коментираха от фирмата.

Още от ВиК