Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • ДМ Арматурен: Ултразвукови водомери на Kamstrup са пътят към прецизно фактуриране и оптимизация на мрежите

  ДМ Арматурен: Ултразвукови водомери на Kamstrup са пътят към прецизно фактуриране и оптимизация на мрежите

  В края на април т.г. Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане проект за промени в Закона за енергийната ефективност, според които след 25 октомври 2020 г. всички нови топломери и водомери за битова гореща вода трябва да могат да се отчитат дистанционно, а до 1 януари 2027 г. такава възможност следва да предлагат абсолютно всички уреди за отчитане на топлинна енергия. За да разберем защо това е наистина важно се обърнахме към специалистите от ДМ Арматурен.

 • Хидро-Хикс-България: Филтрите за битово и индустриално приложение на Atlas Filtri – традиции и надеждност

  Хидро-Хикс-България: Филтрите за битово и индустриално приложение на Atlas Filtri – традиции и надеждност

  Atlas Filtri е сред производителите, спечелили доверието на утвърденото българско дружество Хидро-Хикс-България. Италианската компания разработва и предоставя филтри, подходящи както за битово, така и за индустриално приложение, като непрекъснато разширява и подобрява продуктовата си гама. „Made in Italy не е просто надпис върху продуктите на Atlas Filtri. Това означава традиции и надеждност“, заявиха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България.

 • Бис-Трейд: Можете да се предпазите от Легионела с водороден пероксид и сребро чрез системата Pineco Dosing Pro

  Бис-Трейд: Можете да се предпазите от Легионела с водороден пероксид и сребро чрез системата Pineco Dosing Pro

  Искате да гарантирате надеждна защита от Легионела във вашата сграда? Доказаното българско дружество Бис-Трейд представя на вашето внимание специално разработена за целта система на италианската компания Pineco. „Dosing Pro използва водореден пероксид и сребро, за да гарантира ефективна и безопасна дезинфекция на водата, като същевременно оказва и антикорозионно въздействие върху тръбите чрез полифосфат“, информираха за Инженер.bg от Бис-Трейд.

 • Системата за хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco е компактно и ефективно решение срещу развитието на Легионела

  Системата за хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco е компактно и ефективно решение срещу развитието на Легионела

  В много случаи, когато рискът от заразяване на водни съоръжения с бактерията Легионела е висок, е необходимо да се предприемат мерки за химична дезинфекция. На какъв вариант обаче е най-добре да се спрат технолози, проектанти или собственици, за да предпазят здравето на засегнатите хора? В днешния материал ще изясним защо използването на хлорен диоксид вместо хлор е по-добрият избор и ще ви разкажем за компактната система Easyzon D на Lutz-Jesco.

 • ДМ Арматурен: Аналитичната платформа на Kamstrup дава висока добавена стойност при отчитане на водопотреблението

  ДМ Арматурен: Аналитичната платформа на Kamstrup дава висока добавена стойност при отчитане на водопотреблението

  Системи за прецизно интелигентно отчитане на водопотреблението във ВиК мрежи все по-активно навлизат в оборудването, с което си служат повечето ВиК оператори. Но ако вече са налице точни измервания и данни, то каква е следващата стъпка, за да станат процесите и услугите по-ефективни? „Добавената стойност на интелигентното отчитане далеч надхвърля точното фактуриране. С правилните инструменти можете да превърнете обикновените данни в полезни изводи“, заявихa от ДМ Арматурен.

 • Електра Помп: Системата за мониторинг Sapientino на Faggiolati следи цялата помпена система и индикира при нередности

  Електра Помп: Системата за мониторинг Sapientino на Faggiolati следи цялата помпена система и индикира при нередности

  Българското дружество Електра Помп, официален представител у нас на лидери в италианското помпено оборудване, насочи вниманието ни към най-новите технологии, представяйки системата за управление Sapientino на производителя Faggiolati. „Новото устройство за управление и мониторинг е в състояние да следи цялата помпена система и предлага по-голяма съвместимост със съществуващите системи за дистанционно управление“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

  ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

  Общите разходи в една ВиК система зависят от множество фактори. За да работи тя ефективно обаче, без да се прави компромис с качеството и непрекъснатостта на водоснабдителната услуга, и същевременно това да не увеличава прекомерно разходите, е необходимо прилагането на добре обмислени инженерни решения, като например фитингите Multigrip на италианската компания Nova Siria. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Предпазни вентили Hawido автоматично поддържат постоянно входно налягане във водоснабдителни мрежи

  ДМ Арматурен: Предпазни вентили Hawido автоматично поддържат постоянно входно налягане във водоснабдителни мрежи

  ДМ Арматурен е утвърден доставчик на компоненти за изграждане и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни мрежи. Продуктовото портфолио на компанията включва богата гама от иновативни продукти, предназначени за ВиК сектора. Сред тях са поддържащите и предпазни вентили Hawido, предназначени за автоматично поддържане на постоянно входно налягане. Вентилите са производство на австрийския производител Hawle, чийто продукти на българския пазар предлага ДМ Арматурен.

 • Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Продуктовата линия Dosmatic е част от портфолиото на групата Hydro Systems Europe. Тя включва дозатори за различни приложения в промишлеността и селското стопанство. „Дозаторът MiniDos за среден и висок дебит на потока е флуидно (водно) задвижван пропорционален инжектор, който притежава патентована отделна смесителна камера за ефективно дозиране на химично вещество”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на Hydro Systems Europe.

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

Още от ВиК