Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

16.11.2017 г.


Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на водещия датски производител Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202. Те намират широко приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Богатият опит на Danfoss Drives в разработването на високотехнологични задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки в съвременните инсталации за обработка на питейни и отпадни води, както и в поливни системи”, коментираха от фирмата.

 

Задвижванията VLT AQUA Drive, тип FC202, осигуряват висока надеждност, пестят енергия, минимизират разходите за експлоатация и обслужване. Сред отличителните им характеристики са: регистриране на работа в режим на сухо, функция компенсация на потока, както и 2 стъпкови рампови времена - за проверка на обратната клапа и начално/крайно рампово време при спиране. „Новост при VLT AQUA Drive, тип FC202, е въвеждането на функцията пълнене на хоризонтален тръбопровод, като допълнение на функцията пълнене на вертикален тръбопровод (затворена верига)”, коментираха от Бандени. Други функции на VLT AQUA Drive, тип FC202, са: заспиване, вградена функция размяна на мотори и др.


Серията VLT AQUA Drive тип FC202 включва задвижвания с мощност от 0.25 kW до 1.4 MW. Те се предлагат с корпуси със степен на защита от IP 20 до IP 66, което ги прави подходящи за външен монтаж. Високата им надеждност се гарантира и от предвидените главен прекъсвач на корпуса, вграден интелигентен логически контролер, едножичен предпазен стоп, както и защита с парола. Задвижванията стандартно се предлагат с вграден основен каскаден контролер за 3 или 2 помпи с превключване за равномерно износване, вградени DC бобини и вграден RFI филтър. Контролери за 6 или 8 помпи са налични като допълнителна опция. Новост при тях са опциите: вход/изход, Modbus TCP, Ethernet IP, както и свързване на външен източник на постоянно напрежение 24 V и др.

 

Повече информация за Бандени ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Бандени, Danfoss

Още от ВиК