Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Бис-Трейд: Можете да се предпазите от Легионела с водороден пероксид и сребро чрез системата Pineco Dosing Pro

26.02.2019 г.

 


Искате да гарантирате надеждна защита от Легионела във вашата сграда? Доказаното българско дружество Бис-Трейд представя на вашето внимание специално разработена за целта система на италианската компания Pineco. „Dosing Pro използва водореден пероксид и сребро, за да гарантира ефективна и безопасна дезинфекция на водата, като същевременно оказва и антикорозионно въздействие върху тръбите чрез полифосфат“, информираха за Инженер.bg от Бис-Трейд.„Напълно осъзнаваме важността от осигуряване на чиста вода във всяка сграда. Ето защо част от нашето портфолио е именно инсталацията Pineco Dosing Pro, с която сме в състояние да предложим комплексна защита на водоснабдителната система“, коментираха от българското дружество.


Dosing Pro е предварително асемблирано решение, което се състои от дозиращи помпи за веществата, които се използват за обеззаразяване на водата, както и GSM система за комуникация, която сигнализира в случай на неизправност или липса на някой от продуктите.Ето какви са отличителните характеристики на отделните компоненти:


Дозираща помпа за полифосфат

Дигиталната помпа за полифосфат се задвижва от външни импулси, каквито например могат да дойдат от водомер Pineco CL. Оборудвана е с LCD дисплей, резервоар от подсилен полиетилен с вместимост 100 l, регулатор на скоростта, сонда и устройство за самостоятелна вентилация.


Технически характеристики:

 - Скорост на потока 2 l/h при 10 bar;

 - Температура на средата от 5 до 40 °С;

 - Обороти от 0 до 180/min;

 - Възможност за въвеждане на парола;

 - Степен на защита: IP65.

 


Дозираща система за водороден перохсид и сребро

Дигиталната пропорционално дозираща помпа за водороден пероксид и сребро, която също се задейства от външни импулси, е оборудвана с датчик за дебит, изход за аларма и контрол на нивото, както и режим за възстановяване в случай на повреда. Тази част от системата е изработена от формован стъклен пълнеж и PPO корпус за защита срещу химически и атмосферни агенти. Освен това помпата е снабдена с електрическа изолация, електронно програмируем микропроцесор, електронно регулиране на потока, автоматично регулиране на нивото, както и вграден инжектор.Технически характеристики:

 - Скорост на потока 3 l/h при 15 bar;

 - Температура на средата от 5 до 40 °С;

 - Обороти от 0 до 180/min;

 - Възможност за въвеждане на парола;

 - Степен на защита: IP65.


GSM система за комуникация


Интегрираният GSM модул има 2 алармени входа. Чрез него могат да се изпращат съобщения към 5 различни номера, като е налична автоматична функция за самоконтрол: съобщаване на корекцията.Източник на снимковия материал: Бис-Трейд, Pineco, pixabay.com

Още от ВиК