Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

06.02.2018 г.


Продуктовата линия Dosmaticе e част от портфолиото на групата Hydro Systems Europe. Тя включва дозатори за различни приложения в промишлеността и селското стопанство. „Дозаторът MiniDos за среден и висок дебит на потока е флуидно (водно) задвижван пропорционален инжектор, който притежава патентована отделна смесителна камера за ефективно дозиране на химично вещество. Той е отлична алтернативна неелектрическа помпена технология, която се характеризира с компактни размери и широк диапазон на дозировка”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на HydroSystemsEurope в България.


 

Инсталиран директно във водопроводната мрежа, дозаторът работи без електричество, използвайки водното налягане като източник на енергия. Водата задвижва инжектора, който издърпва необходимия процент концентрат директно от контейнера за химически вещества. В патентованата вътрешна смесителна камера Dosmatic концентратът се смесва с водата и налягането й изтласква смесения разтвор нататък по течението. Количеството концентрат е пропорционално на обема на водата, постъпваща в инжектора, независимо от промените в дебита или налягането.


Дозаторите MiniDos могат да функционират в отдалечени райони за разлика от традиционните електрически помпи. Устройството е проектирано с патентована вътрешна смесителна камера, която подобрява хомогенизацията при смесването, като предпазва от контакт важните вътрешни компоненти с агресивните химикали.


Предлагат се различни модели, които удовлетворяват изискванията и на най-взискателните приложения.


Характеристики и предимства на MiniDos:


 - Корпус от специален композитен материал;

 - Температурен диапазон: 1 °C – 38 °C;

 - Материали на уплътненията: Aflas, Viton, EPDM, Kalrez.


Корпусът от специален материал осигурява по-добра химическа съвместимост и показатели за смесване на агресивни материали в сравнение с PVDF. Вграденият превключвател on/off позволява спиране на дозирането, но не и на системата. Отделната смесителна камера предотвратява химически контакт с буталото на двигателя и осигурява по-дълъг експлоатационен живот и по-равномерно смесване. Дозаторите MiniDos са с най-високо стандартно работно налягане в този клас, което минимизира повредите, причинени от пулсации в налягането. Те се използват за дозиране на хлор, миещи и охлаждащи течности, обезмасляване, дезинфекция, дозировка на лекарства, Ph/Th корекция, дозиране на пестициди, контрол на плевелите и др.

 

 

„Областите, в които MiniDos намира приложение, са ветеринарната медицина, биологичното деактивиране, химическата индустрия и хранително-вкусовата промишленост, зеленчукопроизводството, металообработката, борбата с вредителите, производството на печатни платки, печатарството, санитарните приложения, миенето на превозни средства, водоснабдяването и пречиствателните станции и др.

 

Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Hydro Systems Europe

Още от ВиК