Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

ДМ Арматурен: Аналитичната платформа на Kamstrup дава висока добавена стойност при отчитане на водопотреблението

21.01.2019 г.


Системи за прецизно интелигентно отчитане на водопотреблението във ВиК мрежи все по-активно навлизат в оборудването, с което си служат повечето ВиК оператори. Но ако вече са налице точни измервания и данни, то каква е следващата стъпка, за да станат процесите и услугите по-ефективни? „Добавената стойност на интелигентното отчитане далеч надхвърля точното фактуриране. С правилните инструменти можете да превърнете обикновените данни в полезни и целенасочени изводи“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания ДМ Арматурен.Дружеството предлага богата гама от технически решения за ВиК инфраструктурата, в която са включени и системи за интелигентно отчитане на датския разработчик и производител Kamstrup. Именно за тях ще ви разкажем в днешния материал.


„Аналитичната платформа на Kamstrup в областта на водоснабдяването се състои от две системи: „Water Intelligence“ (Водна интелигентност) и „Incidents“ (Инциденти). С тях, вместо да се задава въпросът „Какво, ако?”, вече можем да знаем „Как да...”. Данните от измервателните уреди се структурират, визуализират и анализират автоматично, за да дадат общ преглед на моментното състояние на водоснабдителната мрежа. По този начин ВиК операторът получава необходимата информация, така че ефективно да насочи усилията си към оптимизация на процесите и услугите“, разясниха от българското дружество.


А сега да разгледаме двете системи по-подробно:


Water Intelligence“


„Тя предлага несравним поглед върху подробната информация за входящия поток, консумацията и загубата на вода, разпределена по зони. По този начин събитията по мрежата могат да се следят отблизо, така че да се предприемат действия веднага, щом загубата на вода се увеличи в дадена област“, поясниха от ДМ Арматурен. А как става това?


„Индикацията за проблем и повишаване на загубите се реализира чрез цветово кодиране и въз основа на предварително зададени приемливи стойности на загубите в съответната зона. Използването на инструмента е лесно и интуитивно и при проблем позволява реакция в рамките на часове, вместо на дни“, посочиха от доказаната българска компания.


В допълнение към това, „Water Intelligence“ извършва непрекъснат мониторинг и върху дневните водни баланси, с което помага да се „уловят“ по-малки течове, преди да се превърнат в мащабни аварии.


Incidents“


Този инструмент предоставя ефективно управление на информацията за различните дигитални събития във водоснабдителната мрежа, свързани с течове, опити за измама и др.Тези събития могат да бъдат аларми, сигнализации или инфо кодове от свързани интелигентни измервателни уреди, сензори и помпи, както и сигнали, които постъпват директно от инструмента „Water Intelligence“.


Съществува опция при настъпването на авария например, операторът да бъде уведомяван чрез имейл или съобщение. Събитията могат да бъдат приоритизирани, а към всяко от тях да се добавят коментари, за да се гарантира, че важната информация се споделя, съхранява и е лесно достъпна“, уточниха от българската компания.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ АрматуренKamstrup

Още от ВиК