Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

ДМ Арматурен: Предпазни вентили Hawido автоматично поддържат постоянно входно налягане във водоснабдителни мрежи

23.02.2018 г.


ДМ Арматурен е утвърден доставчик на компоненти за изграждане и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни мрежи. Продуктовото портфолио на компанията включва богата гама от иновативни продукти, предназначени за ВиК сектора. Сред тях са поддържащите и предпазни вентили Hawido, предназначени за автоматично поддържане на постоянно входно налягане. Вентилите са производство на водещия австрийски производител Hawle, чийто продукти на българския пазар предлага ДМ Арматурен, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма.


Предпазните и поддържащи налягането вентили Hawido са подходящи за работа с питейна вода, което определя и основната им област на приложение, а именно водоснабдителните системи. Тяхното действие се изразява в автоматично поддържане на постоянно входно налягане. За тази цел предпазният клапан намалява всяко прекомерно повишаване на налягането в мрежата. „Вентилът се отваря бързо, но се затваря бавно, с оглед предотвратяване на хидравлични удари“, поясниха от ДМ Арматурен.


Вентилите Hawido позволяват допустимото превишаване на налягането да се настрои в диапазона от 1 до 15 bar. По заявка, ДМ Арматурен може да предложи вентили с възможност за работа и при други експлоатационни условия. Работният им температурен диапазон е от 0 до 40 оС.


Основните функции, които изпълняват вентилите Hawido, са защита на мрежата от повишено налягане чрез свободно изтичане и поддържане на налягането в тръбопровода. Наличен е и модел, предназначен за монтаж на байпаса на помпата, с цел гарантиране на постоянно налягане във водопровода.


При монтаж е добре да се вземе предвид необходимостта от спирателен кран от двете страни на вентила, както и филтър за замърсявания преди вентила. „Ако изпускателният отвор на вентила се отводнява открито или в канализацията, монтирането на спирателен кран не е необходимо. В зависимост от случая, може да се монтира демонтажна връзка“, уточниха от ДМ Арматурен.ДМ Арматурен ЕООД е правоприемник на фирма Хавле Арматурен ЕООД, основана като дъщерно дружество на Hawle Armaturenwerke GmbH. Компанията предлага на българския пазар широка гама от продукти за изграждане и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни мрежи. Освен продукти с марката Hawle, портфолиото на ДМ Арматурен включва още ултразвукови и магнитноиндуктивни водомери и системи за дистанционно отчитане на датската компания Kamstrup; интелигентни системи за радиочестотна идентификация на подземни комуникации посредством маркери, локатори на маркери и софтуер на Komplex (Словакия); бътерфлай спирателни кранове и обратни клапи на френския производител Socla; фланцови адаптори и муфи на италианската компания Nova Siria, част от Hawle Group; автоматични филтри с обратно промиване на Optifil, бранд на Hawle Group.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материалДМ Арматурен, Hawle

Още от ВиК