Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

ДМ Арматурен: Фитингите Multigrip на Nova Siria доказано намаляват общите разходи във ВиК системи

31.08.2018 г.


Общите разходи в една ВиК система зависят от множество фактори. За да работи тя ефективно обаче, без да се прави компромис с качеството и непрекъснатостта на водоснабдителната услуга, и същевременно това да не увеличава прекомерно разходите, е необходимо прилагането на добре обмислени инженерни решения, като например фитингите Multigrip на италианската компания Nova Siria. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания ДМ Арматурен, която предлага продуктите на Nova Siria у нас.


„С фитингите Multigrip доказано се постигат огромни спестявания на общите разходи за дадена водопроводна система“, коментираха от ДМ Арматурен. Серията обхваща заключващи стоманени фитинги, муфи и фланшови адаптори за ниско налягане.


Ето и 5-те фактора, които оказват влияние върху по-ниските общи разходи, когато се използват продуктите на Nova Siria:


1. По-малко фитинги – по-ниски разходи. Благодарение на широкия си диапазон, един фитинг Multigrip може да се използва в почти всякаква комбинация от тръби, като по този начин се намаляват както разходите за фитинги, така и времето за монтаж.


2. Отсъства необходимост от поддържане на големи складови наличности. Продуктът Multigrip съчетава в себе си присъединителен фитинг и фланшови адаптор, което намалява общия брой на необходимите елементи.


„Повечето стандартни фитинги за PE тръби са зависими от SDR (б.ред. отношението между външния диаметър на тръбата и дебелината на стената ѝ). Multigrip предлага универсално решение, като по този начин още веднъж се редуцира необходимият брой присъединителни елементи“, посочиха от ДМ Арматурен.3. По-лесно проектиране. С Multigrip отпада нуждата от проектиране на демонтажни връзки.


4. Не е необходимо използването на опорни блокове. Благодарение на абсолютния контрол, който фитингът гарантира, отпада необходимостта от поставяне на опорни бетонови блокове в рисковите точки.


5. Без нужда от специфично оборудване. За да се монтира Multigrip е необходимо използването само на гаечен ключ.


„Всеки Multigrip фитинг е оборудван с радиален комплект грипиращи елементи и заключващ пръстен. По този начин се гарантира устойчивост на разместване и измъкване на тръбата по време на монтаж“, обясниха от българското дружество.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ АрматуренNova Siria

Още от ВиК