Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Електра Помп: Системата за мониторинг Sapientino на Faggiolati следи цялата помпена система и индикира при нередности

09.11.2018 г.


Българското дружество Електра Помп, официален представител у нас на лидери в италианското помпено оборудване, насочи вниманието ни към най-новите технологии, представяйки системата за управление Sapientino на производителя Faggiolati. „Новото устройство за управление и мониторинг е в състояние да следи цялата помпена система и предлага по-голяма съвместимост със съществуващите системи за дистанционно управление“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.


Благодарение на дисплея си със сензорен екран и удобния за потребителя интерфейс, контролерът Sapientino позволява лесно програмиране и проверка. В допълнение, решението на Faggiolati следи системата, към която е свързано, съхранявайки основните параметри на операциите. Веднъж събрани, данните могат да бъдат преглеждани по всяко време, било то локално или дистанционно.


„Всички нередности или алармени ситуации, засечени от системата, не само се записват и докладват на местно ниво, но е възможно да се съобщават на съответния оператор или отговорно лице чрез съобщения, изпратени посредством интегрирания GSM модем или чрез други инсталирани при поискване устройства“, разясниха от Електра Помп.


Платформата предлага набор от функции за дистанционно управление, например на алармите, известяване за събитие чрез SMS, имейл, глас и др. Функциите за автоматизация включват честотна регулация, брояч, калкулация на потока и др.


„Sapiento има възможност за GSM и GPRS комуникация, както и SCADA интеграция. Устройството позволява да се намалят значително разходите за поддръжка и използване, а помпената системата става по-ефективна и гъвкава“, подчертаха от компанията.Наред с Faggiolati, в портфолиото на Електра Помп са и помпените решения на SAER Elettropompe., SEF Pumps, Matic, Planus и др. Българската фирма предлага както продажба и доставка, така и ремонт, гаранционно и следгаранционно обслужване и монтаж на съоръженията.


Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайтана фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Електра Помп, Faggiolati

Още от ВиК