Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

06.11.2017 г.


Специализирано решение за измерване и мониторинг на дебит с помощта на ултразвук SebaFlow на доказания производител SebaKMT, част от Megger Group, предлага на българския пазар фирма КМТ Сервиз. „SebaFlow позволява непрекъснат мониторинг на тръбния участък чрез ултразвук. Системата функционира без да се прекъсва водоснабдяването посредством сензори, монтирани по външната страна на тръбата“, обясниха от българската фирма.

 

 

SebaFlowе надеждно решение, което не изисква поддръжка. То позволява монтаж без специална камерна конструкция. Системата функционира без значение от вида на материала, т.е. измерването и мониторинга са възможни и ефективни при всякакви видове тръби. Решението разполага с вградена батерия, която поддържа в пълна оперативна готовност съоръжението за няколко дни.


 

Всички измерени данни се изпращат през GSM модем към FTP сървър. Използвайки SebaCloud или SebaDataView, регистрираните данни може лесно да бъдат съхранени, визуализирани, съхранени и обработени. Функция за настройка на аларма и прагови стойности пък позволява да се осигури бърза и ефикасна намеса при аварийни ситуации. SebaFlow поддържа възможност за дистанционен мониторинг и конфигурация през GSM, така че веднъж инсталирана, системата може да бъде управлявана и наблюдавана директно от централен офис.

 

„Тъй като SebaFlow не влиза в контакт с питейната вода, дължащо се на работата с ултразвук, се избягва попадането на потенциални замърсители в нея. Измерените стойности са с висока точност и повторяемост, дори и при ниска скорост на потока, което представлява допълнително предимство на технологията SebaFlow“, коментираха от КМТ Сервиз.


 

Двойките ултразвукови сензори са предварително калибрирани, което улеснява и спестява време при калибрирането им. Те са износоустойчиви, нямат нужда от поддръжка и осигуряват висока точност при измерванията, което намалява потенциални последващи разходи. Друго тяхно предимство е високата здравина на корпуса им.


 

Предимства на SebaFlow:

  •  - Икономически изгодна инсталация без необходимост от камерна конструкция;

  •  - Бърз монтаж без прекъсване на водоснабдяването;

  •  - Лесен мониторинг на измерените стойности;

  •  - Ранно откриване на течове;

  •  - Без необходимост от поддръжка на системното решение;

  •  - Прецизни измервания, дори при ниски нива на дебита;

  •  - Пренос на данните до SebaCloud или до собствен клиентски FTP сървър;

  •  - Възможност за захранване с батерия.

  •  

Повече информация за КМТ Сервиз ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: КМТ Сервиз, SebaKMT

Още от ВиК