Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Потопяеми помпи SQ на Grundfos осигуряват комфортно битово водоснабдяване

15.05.2015 г.


Серията потопяеми помпи SQ на водещия датски производител Grundfos е предназначена за изграждане на системи за битово водоснабдяване и напояване на малки градини. „Помпите от тази серия са гъвкави и компактни. Те предлагат отлични нива на ефективност и осигуряват надеждно водоснабдяване по всяко време”, коментираха за Инженер.bg от Грундфос България.

 

Помпите SQ са компактни 3" многостъпални центробежни помпи, които могат да бъдат монтирани в отвор, който няма нужда да бъде по-голям от самата помпа. Допълнително улеснение при монтажа и последващата експлоатация е вградената в помпата електроника, а използването на мотори с постоянен магнит гарантира постигането на висока ефективност и осигурява на помпите напор до 200 m. „Ако помпата SQ е свързана с табло за управление Grundfos CU 301, това позволява създаването на водоснабдяване с постоянно налягане”, поясниха от Грундфос България.


 

Сред предимствата на помпите от серията SQ е наличието на вградена защита от работа „на сухо”, електронна защита от претоварване и прегряване , защита от пренапрежение и спад в напрежението, защита от изтласкване на работното колело, високоефективна хидравлика и двигател, плавен пуск за предотвратяване на хидравличен удар.


 

Помпите са подходящи за дренаж на подпочвени води и напояване в земеделието.


 

Помпите SQ са част от продуктите, включени в Пролетната кампания на Грундфос България. Повече информация за промоцията, можете да видите в Промо.bg.

 

Източник на снимковия материал: Грундфос България

Още от ВиК