Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Предимства и приложение на N-технологията в помпените системи на Flygt

24.09.2013 г.

„Иновативната N-технология, използвана в помпените системи на Flygt (б.ред. дъщерна компания на Xylem ), дава възможност за значително намаляване на разходите за поддръжка на системите, благодарение на високата ефективност, с която се характеризират т.нар. N-tech помпи със самопочистваща функция. N-tech помпите могат да осигурят до 25% по-ниски енергийни разходи“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ, която предлага техниката и техническите решения на Flygt на българския пазар. N-технологията дава възможност за клиентска конфигурация на помпената система, според изискванията на конкретната инсталация.Кои са предимствата на N-технологията?

 - Самопочистваща функция;

 - Намаляване разходите за енергия с до 25%;

 - Сведени до минимум разходи за поддръжка;

 - Оптимални възможности за регулиране на скоростта;

 - Гъвкав модулен дизайн.

“Високата ефективност на работа на редица помпи от портфолиото на Flygt се дълги на разработването и прилагането на тази иновативна технология”, категорични са от Алмекс-БГ.В кои серии помпи намира приложение N-технологията на Flygt?

 - Серии помпи с капацитет до 100l/s: 3085, 3102, 3127;

Тези серии са конструирани със специална система за уплътняване Griploc, благодарение на която помпите от посочените серии запазват оптималните си работни характеристики при транспортиране на агресивни или опасни флуиди.

 - Серии помпи с капацитет до 500l/s: 3153, 3171, 3202, 3301, 3315;

Тези серии са разработени със специална система за уплътняване Active Seal System. Тя осигурява двойно уплътняване, чрез което се елиминира вероятността от навлизането на течност в двигателния отсек, както и ограничава до минимум възможността от неправилна инсталация.

 - Серии помпи с капацитет над 500l/s: 3231, 3306, 3312, 3356, 3400;

Оборудвани са допълнително със специална система за уплътняване Active Seal System.

N-tech помпите на Flygt могат да се доставят готови за инсталиране, т.е. те са предварително сглобени. Предлагат се в комплект с необходимите вентили и тръбни връзки.


На българският пазар продуктите на водещата компания в областта на помпените системи, отводняване и канализация Flygt се предлагат от Алмекс-БГ.


Източник на снимков материал: Flygt

Още от ВиК