Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Системата за хлорен диоксид Easyzon D на Lutz-Jesco е компактно и ефективно решение срещу развитието на Легионела

25.02.2019 г.


В много случаи, когато рискът от заразяване на водни съоръжения с бактерията Легионела е висок, е необходимо да се предприемат мерки за химична дезинфекция. На какъв вариант обаче е най-добре да се спрат технолози, проектанти или собственици, за да предпазят здравето на засегнатите хора? В днешния материал ще изясним защо използването на хлорен диоксид вместо хлор е по-добрият избор и ще ви разкажем за компактната система Easyzon D на Lutz-Jesco, чийто ексклузивен представител у нас е утвърденото българско дружество Евротех.„Хлорният диоксид е добре познат в практиката като ефективно средство за дезинфекция на води, което при това има редица предимства спрямо останалите конвенционални методи“, потвърдиха от фирма Евротех, в чието портфолио фигурират разнообразни решения за водообработка.


Ето кои са основните позитиви на хлорния диоксид:


 - Ефектът му на дезинфекция е около 2.5 пъти по-добър от този на хлора;

 - В разпределителните мрежи той е по-стабилен от хлора;

 - Елиминира както бактерии, така и вируси, спори, алергени и действа срещу образуването на биофилм по вътрешните стени на тръбите;

 - Елиминира неприятните миризми, вкус и оцветяване на водата, като самият той оставя по-малко остатъчен мирис;

 - Ефективен е в широки граници на рН, дори при високи стойности, които биха направили хлорирането неефективно;

 - Има по-дълъг остатъчен ефект, което го прави подходящ за употреба в сложни тръбопроводни мрежи;

 - Концентрацията му във водата е измерима, което я прави и лесна за документиране и наблюдение.


„Предвид всички тези факти, хлорният диоксид е логичният избор за дезинфекция на води, включително отстраняване на Легионела – било то от водоразпределителна сградна мрежа, обработка на технологични води, водна инфраструктура в хотели, болници, стоматологични кабинети и т.н.“, посочиха от Евротех.


Easyzon D на Lutz-Jesco – компактно и ефективно решение срещу развитието на Легионела


Easyzon D е компактна система, която произвежда на място хлорен диоксид контролирано и безопасно, използвайки натриев хлорид и хлороводород. Оптималните концентрации се осигуряват от сензори за контрол на нивото, а за придвижването на химикалите се грижат прецизни перисталтични помпи. Всяка стъпка от процеса се регулира от системата за контрол на устройството.


„Производителността на Easyzon D е 5g ClО2/h при концентрация 2g ClО2/l. Системата е предназначена за стенен монтаж, като предоставя компактно решение с висока стабилност на продукта за безопасни и ефективни резултати“, обобщиха от Евротех.Повече информация за Евротех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Евротех, Lutz-Jesco, pixabay.com

Още от ВиК