Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Хидравличен баланс и дезинфекция в циркулационната мрежа с общо решение – станция DDC CW-BS на Oventrop

28.07.2020 г.Още едно техническо решение от Oventrop за автоматичен термичен баланс и термична дезинфекция в циркулационни инсталации за битова гореща вода! „Станцията DDC CW-BS в комбинация с регулиращите вентили Aquastrom DT изпълнява задачите за автоматизация в хидравликата на инсталацията, включително и дезинфекция на циркулационните щрангове в сградната ВиК инсталация“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на международния производител на ОВК компоненти.DDC CW-BS осъществява автоматичен термичен баланс и извършва термична дезинфекция в инсталации за питейна вода с циркулация. Станцията поддържа автоматично хидравликата на инсталацията чрез поддържане на достатъчно висока температура за циркулация на битовата гореща вода. „Отчитането на температурата се извършва във вентила за циркулационни инсталации за гореща вода Aquastrom DT. Температурните стойности от сензора се предават от базирания на BUS система полеви модул към DDC CW-BS, а сигналите за управление на вентила се предават от станцията през полевия модул към задвижващото устройство“, обясниха от Овентроп.Регулиращите вентили Aquastrom DT с електромоторни задвижващи устройства и температурни сензори се свързват посредством полеви модули с BUS приложение. Интегрираният уебсървър дава възможност за достъп до системата през компютър и стандартен интернет браузър. Чрез менюто могат да бъдат извършвани настройки на параметрите на инсталацията (например времеви профили), както и заявки за данни за текущо състояние, протоколи от дезинфекция и др. За захранването им е необходимо да се използва външен трансформатор 24V.


Допълнителна задача на DDC CW-BS е управлението и регулирането на термичната дезинфекция. „Станцията генерира пусков сигнал за управление на котела с цел повишаване температурата на водата и последователно дезинфекцира термично щранговете в циркулационната инсталация“, уточниха от българското дружество.


DDC CW-BS може да бъде свързана към системата за управление на сградата с цел наблюдение и визуализация, а също и да предава алармени съобщения през LAN или Internet или през мобилна мрежа. „При това е възможно интегрирането ѝ към сградни системи на други производители. Например Honeywell, Kieback & Peter, Sauter, Siemens и др. чрез стандартизирания интерфейс BACnet IP“, поясниха в заключение от Овентроп.


Автоматичната станция DDC CW-BS е част от продуктовия каталог „Разпределение и хигиена на питейна вода Aquanova-System“.


Повече информация за Овентроп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Oventrop, Овентроп, pixabay.com

Още от ВиК