Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  Специализирано решение за измерване и мониторинг на дебит с помощта на ултразвук SebaFlow на доказания производител SebaKMT, част от Megger Group, предлага на българския пазар фирма КМТ Сервиз. „SebaFlow позволява непрекъснат мониторинг на тръбния участък чрез ултразвук. Системата функционира без да се прекъсва водоснабдяването посредством сензори, монтирани по външната страна на тръбата. Тя е надеждно решение, което не изисква поддръжка“, обясниха от българската фирма.

 • Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Адара Инженеринг: Фибростъкло по RTМ метод прави специалните помпи на Argal устойчиви на корозивни течности

  Морска вода, силно корозивни течности и тежки индустриални условия – от Адара Инженеринг имат решение за помпи, които ще устоят на тези работни среди. От българската компания представят помпите Argal, изработени от фибростъкло, добито по т.нар. RTM процес, който придава изключителни физико-химични характеристики на материала. „Прилагането на иновативни технологии се превръща в условие за производители с лидерски позиции на световния пазар”, заявиха от Адара Инженеринг.

 • Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Ефективни инженерингови решения за ВиК системи от Акварор – Бояджиев и синове

  Сметките за студена и топла вода присъстват неизбежно в ежедневието, но често пъти предизвикват не съвсем положителни нагласи у абонатите. Причините за некоректна фактура могат да бъдат различни, но сред често срещаните са стари и неизправни измервателни устройства. Възможно решение на проблема дава фирма Акварор – Бояджиев и синове, специализирана в дейностите проучване, монтаж и сервиз на водомери, топломери и ВиК системи. „Нашата цел е да осигурим на клиентите безпроблемна експлоатация на техните ВиК мрежи”, коментираха от компанията.

 • Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  Пълна гама от инженерингови услуги за ВиК сектора от П и М Консултинг

  П и М Консултинг е един от най-наложилите се доставчици на оборудване и цялостни инженерингови решения с различно приложение у нас. Като представител и дистрибутор на водещи производители на помпи и помпено оборудване, сред които Grundfos, HOMA, DAB, Mas Group, E-Tech, Shakti, Aivazidis и др., фирмата предлага на своите клиенти комплексни услуги в областите водоснабдяване, канализация, отопление и климатизация. „Сериозен дял от дейностите, които извършваме, са насочени към ВиК сектора”, коментираха от фирмата.

 • Филтри за битови и индустриални приложения на Cintropur предлага на българския пазар Аква Системи

  Филтри за битови и индустриални приложения на Cintropur предлага на българския пазар Аква Системи

  Cintropur е доказан белгийски производител на центробежни филтри за вода и UV пречистватели за вода, търговска марка на Airwatec. Изделията на компанията намират широко приложение в битовия и в промишления сектор, включително в системи за филтриране и обработка на дъждовна и изворна вода, както и на вода от кладенци. Подходящи са за поливане и напояване. Пълна гама от продуктите на Cintropur на българския пазар предлага водещата фирма във ВиК-сектора Аква Системи.

 • ПроСтрийм Груп осигурява надежден мониторинг и превантивна поддръжка на води чрез концепцията Internet of Things

  ПроСтрийм Груп осигурява надежден мониторинг и превантивна поддръжка на води чрез концепцията Internet of Things

  Концепцията Internet of Things (Интернет на нещата) е един от елементите на четвъртата индустриална революция. Благодарение на нея физическите обекти могат да се интегрират информационно, формирайки мрежи, които имат способността да функционират съвместно, без намесата на човека. По какъв начин обаче може да бъде използвана технологията Internet of Things във водоснабдяването и третирането на води, разказват за Инженер.bg от фирма ПроСтрийм Груп.

 • Евротех: Решения за пречистване на отпадъчни води от Andritz Separation

  Евротех: Решения за пречистване на отпадъчни води от Andritz Separation

  Органични или неорганични, съдържащи греси или масла, корозионни или абразивни, с ниско или високо съдържание на твърди частици, отпадъчните води трябва да бъдат обработени, за да могат да се използват отново в производството или да бъдат изхвърлени в градската канализационна мрежа. "Andritz Separation осигурява експертно решение за всякакви изисквания чрез широк асортимент от иновативни и доказани решения, за които свидетелстват и множеството референции на компанията", коментираха за Инженер.bg от фирма Евротех.

 • Система за UV дезинфекция на питейни води EasyDes на Lutz-Jesco от Евротех

  Система за UV дезинфекция на питейни води EasyDes на Lutz-Jesco от Евротех

  Наред с химическата дезинфекция, физическата обработка чрез високоенергийно ултравиолетово лъчение също е признат и ефективен метод за дезинфекция на води. Той се използва наравно с другите технологии за дезинфекция на питейна вода, вода за басейни и вани и др. Подобно решение за третиране на води предлага и водещият производител в областта на дезинфекцията на отпадъчна и питейни води Lutz-Jesco. За система за UV-дезинфекция на води на немската компания разказва техният представител у нас – фирма Евротех.

 • Решения за ефективно управление на отпадъчни и дъждовни води на Xylem Water Solutions от Алмекс-БГ

  Решения за ефективно управление на отпадъчни и дъждовни води на Xylem Water Solutions от Алмекс-БГ

  Доброто управление на отпадъчните и дъждовните води е важен елемент от опазването и съхранението на водните ресурси. До голяма степен този процес е свързан с ефективното събиране, транспортиране, обработване, пречистване и връщане в околната среда на използваните в производството или бита води. "Сред основните проблеми е намирането на ефективен начин за транспортиране на отпадъчните и дъждовните води", коментираха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ.

 • Кселекс: Sulzer разшири портфолиото си с новата серия едностъпални центробежни помпи SNS

  Кселекс: Sulzer разшири портфолиото си с новата серия едностъпални центробежни помпи SNS

  Утвърдената швейцарска компания Sulzer допълни своя асортимент с иновативна серия едностъпални центробежни помпи с едностранно засмукване SNS. Помпите от серията SNS са разработени, така че да надвишават и най-високите нормативни изисквания за производителност и надеждност, както и конструктивните изисквания по ISO5199. Иновативната конструкция повишава надеждността на помпите и едновременно с това значително намалява общите експлоатационни разходи.

Още от ВиК