Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Сондажни помпи Lowara на Xylem за приложение в сектора на водните технологии

  Сондажни помпи Lowara на Xylem за приложение в сектора на водните технологии

  Името Xylem произлиза от старогръцки и означава тъканта, която доставя вода в растенията. „Серията сондажни помпи Lowara предлага прогресивни решения в областта на водоснабдяването и може да задоволи всяко изискване в приложения за битово, комунално и промишлено водоснабдяване, както и за напояване“, поясняват от фирма Аквастарт, която предлага част от изделията на Xylem на българския пазар.

 • Енергийна-ефективност на хидрофорни системи

  Енергийна-ефективност на хидрофорни системи

  Карстен Сковмозе Калезьо, Ян Карьо Ааренщруп и Кристиан Роккер от Grundfos анализират условията за енергийно-ефективна и надеждна работа на хидрофорни системи. Сред резултатите, до които достигат е, че отсъстват или има много малки ползи за минимизиране консумацията на енергия при използването на различни по големина помпи в хидрофорите. Авторите на статията застават твърдо зад контрола на помпите с честотни инвертори.

 • Пречистване на питейни води. Бактерията Легионела

  Пречистване на питейни води. Бактерията Легионела

  Легионелата е изключително опасна бактерия, която „обича“ сградните водоснабдителни системи и особено тези в сгради със сезонно използване. Благоприятна хранителна среда за нея е филмът, който се образува по вътрешната стена на водоснабдителните системи. С настоящия материал стартираме актуалната тема за пречистване на питейни води със спецификите на бактерията Легионела и местата, в които тя може да бъде открита.

 • ВИДЕО: Базово изискване за спринклерните инсталации е да осигуряват безопасност

  ВИДЕО: Базово изискване за спринклерните инсталации е да осигуряват безопасност

  Семинар представи принципи и специфики при проектирането на съвременни спринклерни системи. Специално внимание бе обърнато на утвърдените международни стандарти в областта на спринклерните инсталации. Основният акцент в разгледаната тематика бе поставен върху базовото изискване една противопожарна инсталация да осигурява безопасност. Домакин на събитието бе Адара Инженеринг, дистрибутор на Grundfos за България.

 • Проект за повишаване качеството на ВиК услугите във Велико Търново

  Проект за повишаване качеството на ВиК услугите във Велико Търново

  Проектът предвижда изграждане и реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи на територията на град Велико Търново. Срокът за реализация на проекта е 2013 г. Общата му стойност е 45 млн. лв.

Още от ВиК