Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди.

 • Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  Водата – като количество, качество и състав, е от решаващо значение за много и различни индустрии, но най-голямо влияние може би оказва върху хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Там тя е необходима както като неизменна съставка, така и за технологичните процеси, свързани с измиване на продукцията, хигиена на машините, охлаждане и др. Но какво могат да направят производителите на храни и напитки, за да оптимизират употребата на вода, а оттам и цялостната си дейност?

 • Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  От няколко месеца целият свят е в необичайна ситуация, а редица бизнеси трябваше да трансформират временно своята дейност. Отскоро обаче, завръщането към „нормалността“ е вече факт. Врати отварят отново ресторанти, хотели, спортни зали, все повече офис сгради отново се изпълват с живот. Но какви са предизвикателствата от гледна точка на сградните инсталации. Инженер.bg потърси различната гледна точка с помощта на инж. Венелин Тенев от фирма Вентех.

 • Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  „Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи.

 • Инж. Тенев от Вентех: ВиК мрежите и съоръженията са инфраструктура с критична важност по време на епидемии

  Инж. Тенев от Вентех: ВиК мрежите и съоръженията са инфраструктура с критична важност по време на епидемии

  Вероятно още дълго водеща тема за целия свят ще бъде разпространението на коронавирус и последиците от него. В тази ситуация всеки специалист в дадена сфера ще се запита каква е връзката между COVID-19 и неговата конкретна област на работа. В този ред на мисли, днес ще обърнем внимание на водната инфраструктура като критична в условията на пандемия. За целта разговаряхме с инж. Венелин Тенев – управител на Вентех ЕООД, специализирана компания в областта на пречистването на води.

 • Чиста питейна вода в сградната инсталация – вижте концепцията на Oventrop за многофамилна къща

  Чиста питейна вода в сградната инсталация – вижте концепцията на Oventrop за многофамилна къща

  Качеството на питейната вода е отговорност не само на ВиК операторите, но и на потребителите. И ако водата стига до сградата с най-добрите си параметри, то те трябва да се гарантират и във вътрешната инсталация. „Вследствие на застояване на вода, на стари или преоразмерени резервоари, както и на лошо изолирани тръбопроводи, възникват условия за развитие на вредни патогенни микроби, които могат да застрашат здравето на хората“, коментираха за Инженер.bg от Овентроп.

 • Производителят на помпи и електроника Franklin Electric е наречен на Бенджамин Фрнаклин. Защо – разказват от П и М Груп

  Производителят на помпи и електроника Franklin Electric е наречен на Бенджамин Фрнаклин. Защо – разказват от П и М Груп

  Бенджамин Фрнаклин – общественик, учен, изобретател – е човекът, изобретил гръмоотвода, затворената фурна и мн.др. Известен е със своите опити в областта на електротехниката, а освен това основава печатница, книжарница и първата в САЩ обществена библиотека. Впечатляващо? А какво да очакваме тогава от компания, кръстена на него? Franklin Electric отбеляза своята 75-годишнина с поредната си иновация, а повече за това пред Инженер.bg разказаха от П и М Груп.

 • Водоснабдителната мрежа говори! Чуйте я с новите ултразвукови водомери Kamstrup

  Водоснабдителната мрежа говори! Чуйте я с новите ултразвукови водомери Kamstrup

  „Вашата водоснабдителна мрежа говори! Тогава оставете водомерите да я чуят“ – апелираха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен. Защото новите ултразвукови водомери Kamstrup могат именно това – да чуят всяка промяна в потока, като по този начин индикират за наличието на евентуални течове. „FlowIQ 2200 не само отчита водно количество, но и спомага за по-доброто управление на мрежите и за намаляване загубите на вода“, коментираха за Инженер.bg от българската компания, която е и партньор на Kamstrup у нас.

 • Инж. Тенев, управител на Вентех: Не съществува общовалидно решение за пречистване на питейни води

  Инж. Тенев, управител на Вентех: Не съществува общовалидно решение за пречистване на питейни води

  Въпреки че методи за пречистване на водата са открити и прилагани още в древногръцките и индийските писмени източници от около 2000 години Пр.Хр., днес чистата питейна вода продължава да е проблем, който крие сериозна заплаха за голяма част от световното население. Ето защо ние, от Инженер.bg, потърсихме коментар от инж. Венелин Тенев, управител на фирма Вентех и специалист в областта на пречистването и дезинфекцията на водите. Какво разказа той, вижте в следващите редове.

 • КМТ Сервиз: Обследването на канализационни мрежи е все по-лесно и качествено с Full HD камерите на IBAK

  КМТ Сервиз: Обследването на канализационни мрежи е все по-лесно и качествено с Full HD камерите на IBAK

  Как обследването на канализационни мрежи да се извършва още по-бързо, лесно и ефективно? Как да се подобри още повече анализът на дефектите? Отговор на тези въпроси откриваме в системата Full HD на IBAK, която е в състояние да предостави снимки с висока разделителна способност от канализационните тръби. Това е възможно благодарение на най-новия софтуер на IBAK – IKAS. А продуктовата гама на производителя вече включва три Full HD камери – Orion HD, Orpheus HD и Pegasus HD.

Още от ВиК