Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

АкваКом Електроникс: Предлагаме абонаментна поддръжка, за да работи оборудването ви срещу Легионела

31.05.2019 г.


Колкото и многозвезден лукс да предложите на своите гости и клиенти, основното ви задължение, скъпи хотелиери, е да им осигурите на първо място високо ниво на хигиена и безопасност. Вече изяснихме каква е бактерията Легионела и какви рискове крие, а в предишния ни разговор със специалистите от доказаната българската компания АкваКом Електроникс посочихме основните мероприятия за превенция от опасната бактерия. Днес ще ви разкажем подробности за третирането на водата с хлорен диоксид, както и какво е необходимо след като вече сте инсталирали съответното оборудване.„Един от най-ефективните и най-широко разпространени методи за дезинфекция и защита от Легионела е третирането на водата с хлорен диоксид (ClO2). По този начин могат да се спестят и голяма част от иначе необходимите физически мерки“, коментираха от АкваКом Електроникс. По думите на експертите от компанията, прилагането на хлорен диоксид има редица предимства спрямо използването на хлор или натриев хипохлорит, например. Ето и кои са те:

 - Много добро обеззаразяващо действие в широк обхват на рН;

 - Разрушава биофилма;

 - Не образува хлор-феноли, т.е. не се променят вкусовите качества на водата;

 - Не променя мириса на топлите води;

 - Образуваните трихалометани и органохалогени съединения клонят към 0;

 - Продължителен бактерициден ефект;

 - Не реагира с амониеви йони.


„Хлорният диоксид се получава при смесването на два химикала в течна форма. Инсталациите, които предлагаме, извършват това смесване автоматично, следейки всички параметри за безопасност, и веднага след това дозират получения ClO2 в питейната вода в точен порядък съгласно изискванията“, обясниха от компанията.„Считаме, че грижата за здравето и високата хигиена в хотели и други туристически комплекси е преди всичко лична отговорност на техните собственици и управители. А вътрешният контрол и превенцията са най-добрите средства за борба с Легионела и други възможни патогени. Ето защо от години се борим да популяризираме темата“, коментираха от АкваКом Електроникс.


Компанията е специализирана в проектирането и изграждането на системи и оборудване за третиране на води, като освен за първоначален монтаж и пуск в експлоатация, се грижи и за последващото обслужване и контрол на съответната инсталация. „Ние сме единствените у нас, които предлагат абонаментна поддръжка на оборудване срещу Легионела. На регулярни сервизни интервали, които могат да са дори ежеседмични, проверяваме както работоспособността на самото оборудване, така и какъв е ефектът върху третираната вода“, заявиха в заключение от АкваКом Електроникс.


Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: pixabay.com

Още от ВиК