Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

АкваКом Електроникс: Предпазването от Легионела е възможно със сериозен, навременен и професионален подход

12.09.2019 г.


За поредна година летният сезон не мина без да се вдигне шум около бактерията Легионела и последствията от нея. И ако хотелите по Черноморието имат време да се подготвят за следващия сезон, то тези в зимните ни курорти съвсем скоро ще бъдат в очакване на първите си гости за сезона. И в двата случая обаче компромиси не бива да се правят! Ето защо отново потърсихме мнението на специалистите от българската компания АкваКом Електроникс, която има повече от 15 години опит в инженеринга на системи за превенция и борба с Легионелата.

 

 

Средно 10 000 са регистрираните случаи на заразени с Легионерска болест в Европа годишно. От тях смъртността е около 10 %. Това сочат данни на Министерство на здравеопазването. През изминалата 2018 г. например, регистрираните заболели са над 11 000.

 

„За да гарантира безопасност за здравето, както и спокойствието на своите гости, хотелиерите са длъжни да предприемат съответните мерки срещу появата на Легионела в сградните ВиК и ОВК инсталации. Съществуват различни подходи. Най-важното е да се потърси предварително мнението на специалист и да се подходи индивидуално към всеки обект“, посочиха от АкваКом Електроникс.

 

По една или друга причина, не малка част от съвременните водопроводни мрежи благоприятстват развитието на Легионела в тях и превръщането на водата в инфекциозен аерозол. Основна причина за това е образуването на биофилм по вътрешната стена на тръбите. А трябва да се има предвид, че този биофилм продължава да се развива, дори и при конвенционално обработени води, подчертаха експертите от българското дружество.

 

„За системно саниране на водата се прилагат химични и/или физични методи в комбинация с механично почистване на образуваната ръжда и утайка (особено в бойлерите). Тези мероприятия – трудоемки и костващи големи количества електроенергия, могат да бъдат успешно заменени от инсталация, използваща хлорен диоксид“, заявиха още от компанията. Каква обаче да бъде тя, каква да бъде дозировката, как да се поддържа, така че да работи ефективно и надеждно – на тези въпроси отговор можете да намерите от екипа на АкваКом Електроникс, който е и единственият у нас, който предлага абонаментна поддръжка на системите за дезинфекция.

 

„Успешното решаване на проблема с бактерията Легионела не е невъзможна мисия. Напротив! Необходими са само сериозен, навременен и професионален подход“, коментираха в заключение от българската компания.Кога за първи път е регистрирана

Легионела?


Това се случва през 1976 г. Във Филаделфия, САЩ, се провежда Конгрес на американския легион, по време на който група от около 200 военни ветерани масово се разболяват, а 34 от тях умират.


В резултат на проведените по случая изследвания се изолира непозната до момента бактерия във водоснабдителната система, която бива наречена в чест на легионерите.


 

Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 


 

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, freepik.com

Още от ВиК