Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Акварор: Канализационните системи POLO-KAL са иновация, провокирана от потребителите

19.09.2019 г.


Какво е доказателството, че дадено техническо решение работи? Обратната връзка от клиентите, разбира се. За да подкрепим тази теза още по-солидно, потърсихме коментара на специалистите от Акварор – Бояджиев и синове – утвърдено българско дружество в областта на ВиК решенията и партньор на международния производител на тръбни системи Poloplast. „Една от причините да се доверяваме толкова години на Poloplast е фактът, че те разработват и надграждат своето портфолио на базата на сериозни проучвания сред техните клиенти, като по този начин създават висока добавена стойност. Сред успешните примери е системата за битови отпадъчни води POLO-KAL 3S”, заявиха за Инженер.bg от фирмата.


 

Последната си анкета Poloplast провежда през януари 2019 г. сред над 10 000 свои партньори от Австрия и Германия, като освен общи въпроси за продуктите, тя обхваща и въпроси за POLO-KAL 3S. Резултатите показват, че решенията с марка Poloplast са считани за надеждни, иновативни и конкурентни. „Проучването сочи още, че системата POLO-KAL 3S добива все по-широка популярност, а нейните ползватели считат характеристиките ѝ за уникални“, съобщиха от Акварор.


Именно тази успешна продуктова реализация свидетелства колко важни за индустрията са дейностите, базирани на партньорство. Когато първото поколение POLO-KAL, изработвано от полимера ABS (б.ред. Акрилонитрил бутадиен стирол), се появява през далечната 1957 г., продуктът е напълно нов за пазара. Неговата история, изградена върху иновации и директна връзка с потребителите, се развива скоростно. Три години по-късно е факт първото надграждане – POLO-KAL HT, която издържа на високи температури и така дава още едно предимство на системата за битови отпадъчни води.


„Всъщност всяка иновация движи напред цялата пазарна ниша, защото провокира конкуренция. Скоро след появата на тръбната система на Poloplast и други производители започват опити в тази посока“, коментираха от българската компания. „От какво има нужда пазарът обаче? Спецификите във всяко приложение водят до изисквания за пожарна безопасност и безшумна работа, а по това време повечето подобни тръбни инсталации се изработват от чугун. Тогава развойният екип на Poloplast решава, че е необходима изцяло нова технология, която да придаде на полимерната тръба нужните характеристики, така че да изпълни съответните свойства“, допълниха още от Акварор.

 

Ето как през 1990 г. се ражда уникалната трислойна структура на POLO-KAL 3S, която се отличава с пожароустойчивост и шумоизолация. Бързо след това се появява и новото поколение от полипропилен POLO-KAL PP.


С последната разработка от серията – POLO-KAL XS, компанията-производител прави успешна и решителна стъпка към още по-голямо улеснение на процесите. „POLO-KAL XS предлага несравнима лекота при монтажните работи, благодарение на използваната иновативната муфа. Тя е съставена от меки и твърди компоненти, а уплътнението не е свободен елемент, а силно еластичен пръстен, свързан към нея. По този начин още веднъж се подобряват и звукоизолиращите свойства“, разясниха от Акварор.


„Ето как тясното сътрудничество с проектанти, монтажници и дистрибутори се оказва ключ за верния път към успеха. Защото при всяка иновация последната дума имат професионалистите“, коментираха в заключение от българската компания, която предлага системите Poloplast у нас.Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синовеPoloplast

Още от ВиК