Дискусии / Позиции

Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част III

21.08.2018 г.


Най-новото поколение канализационни помпи на Xylem предлага несравнима комбинация от производителност и енергийна ефективност. „Flygt Concertor съчетава софтуер и хардуер, благодарение на които помпената система оптимизира автоматично своята работа и постига с до 70% по-ниска консумация на енергия в сравнение с конвенционалните решения“, заявиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество Алмекс-БГ, изключителен представител на Xylem Water Solutions у нас. В допълнение към това, помпената система изисква двойно по-малки контролни шкафове.В поредица от материали ви разказахме за редицата предимства на иновативната канализационна помпа Flygt Concertor. Днес ще обърнем внимание на това защо инсталацията на оборудването намалява сметките за ток.


Как Flygt Concertor намалява с до 70% разходите за енергия?


Преди всичко ниската консумация на електроенергия се дължи на патентованата система за енергийна оптимизация, която гарантира, че помпата ще работи в най-ефективната си работна точка, съобразена с моментните условия“, обясниха от Алмекс-БГ. Енергийният оптимизатор на Xylem представлява софтуерен алгоритъм, който постига възможно най-ниската специфична консумация на енергия. В някои случаи тя е наполовина по-ниска от тази при стандартните помпи.


Допълнителен принос оказва и адаптивното N-работно колело, което се премества нагоре, когато в отпадъчните води има по-едри или влакнести примеси. По този начин, освен че се предотвратява запушване, се постигат и поддържат и постоянни, по-ниски нива на енергопотребление.


Третият фактор, съдействащ за постигането на по-ниска консумация е новият синхронен двигател със статорна намотка Super Premium IE4. Водещо при него е по-късата и компактна конструкцията на намотката, както и вградените силни постоянни магнити“, изтъкнаха от българското дружество, като допълниха: „Загубите са ниски, в резултат на което моторът не прегрява, а животът му се удължава“.


Вградената интелигентност позволява двойно по-малки табла за управление


Ако сте свикнали с големи табла за управление, в които са разположени множество компоненти, изискващи настройка, то е време да смените представата си за канализационна помпа. Повечето допълнения, като моторни защити, софтстартери, честотни преобразуватели, климатично оборудване и др., са вградени фабрично във Flygt Concertor. Интегрираната интелигентност на помпата намалява с до 50% размера на таблото, като същевременно осигурява повече функции за мониторинг“, подчертаха от Алмекс-БГ.Допълнително улеснение за оператора на помпената система е и интуитивният дисплей, който включва „съветник“ за настройки. По този начин работата на оператора се улеснява още повече, тъй като той има на разположение вградено ръководство.


Повече информация за Алмекс-БГ ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Алмекс-БГ, Xylem

 

Още от ВиК