Дискусии / Позиции

Сложете банята и кухнята там, където пожелаете – с канализационните модули на Planus от Електра Помп

04.10.2019 г.


И вие ли имате нужда от повече свобода при интериорните решения и разпределението на помещенията? Сега можете да забравите за всички ограничения! Обособете кухнята, където пожелаете, сложете тоалетната и банята там, където е необходимо. Защото българската фирма Електра Помп предлага на вашето внимание компактните канализационни модули на Planus. „Патентовани решения събират дробилка и помпа за отпадъчни води в обща конструкция, която се вмества буквално навсякъде във вашия дом, офис или търговска сграда“, заявиха за Инженер.bg от компанията.Как работят канализационните модули на Planus?


Компактните модули на Planus – Broysan, Broysan Plus, Geyser, Techno Lift и др., позволяват да се направи допълнителна баня, кухня, перално или друго мокро помещение, дори да е отдалечено от включването в канализационната мрежа или ямата за отпадъчни води. Мощният, но безшумен мацератор (б.ред. дробилка) позволява отвеждането на отпадъчни води през тръба с малък диаметър. А повишаването на нивото на водата в кутията води до натиск върху пневматичния сензор, който автоматично включва на помпата. Така накратко действат тези компактни и оптимизирани решения, които дават техническа и творческа свобода за вашата сграда. А сега нека разгледаме техните отделни специфики по-подробно.


Компактни и оптимизирани решения, благодарение на патентовани технологии:


Патентован сменяем кош-филтър


„От Planus са патентовали опростена система за поддръжка и почистване. В случай на запушване филтърът-кошница просто се изважда, без необходимост от никакъв инструмент, бързо се почиства и операциите се възстановяват“, разясниха от Електра Помп.


Гъвкавост


Planus осигурява своя модел Broysan Plus с две алтернативни тоалетни връзки, за да се използва възможно най-доброто пространство за баня.


Възвратен клапан с капак от неръждаема стомана


Клапанът EPDM Planus е проектиран с определена геометрия, така че осигурява два ключови ефекта. Затворът от неръждаема стомана гарантира перфектно затваряне, като по този начин не позволява обратния поток на вода и миризми, а също така предотвратява неочакваното активиране на помпата.


Центробежна помпа с патентована антикавитационна система


Planus е решен конструктивно с патентована вентилационна система за избягване на кавитацията, която позволява перфектна подготовка за работа на центробежната помпа. По този начин моделът Geyser гарантира по-добри показатели на изпразване и по-безшумна работа.


Система за автоматично възстановяване с Venturi ежектор


Още едно решение, патентовано от Planus, оптимизира работата на модулите. „Автосервизната система с Вентури ежектор позволява автоматично компенсиране на неизбежните малки изтичания на въздух чрез автоматични системи за управление, активирани чрез налягане. По този начин параметрите на работа на уреда остават постоянни във времето и течовете на въздух не позволяват на водата да достигне и да повреди електрическите компоненти“, посочиха от Електра Помп.


А за още по-лесно и компактно отвеждане на канализационните води, Planus предлага и тоалетна чиния с интегриран на нея модул.


„Италианският производител Planus разработва канализационни дробилки и помпи повече от 30 години. Всички продукти и компонентите за тях се произвеждат в Италия, като през годините компанията патентова над 16 собствени технически решения“, разказаха още от българското дружество.


Днес Planus е лидер в оборудването на канализационни решения за луксозни яхти. В нашата специална селекция от изображения можете да се насладите на някои от тях.


Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Електра Помп, Planus

Още от ВиК