Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Дискусии / Позиции

Писнало ви е от варовика? Запознайте се с решенията за омекотяване и филтриране на вода на Erie от Аква Системи

19.07.2019 г.


И на вас ли ви омръзна да се борите с варовика във водата от водоснабдителната система? И навярно искате блестящи повърхности в банята и кухнята, както и по-дълъг живот за уредите? Ами вкусът и чистотата на питейната вода? Разбирайки колко сериозни могат да бъдат тези въпроси, в днешния материал обръщаме специално внимание на решенията за водообработка, които българското дружество Аква Системи предлага. „Системите за филтриране и омекотяване на вода на белгийския производител Erie Water Treatment гарантират вода с несравнимо качество както за вашите домове, така и за бизнеса ви“, заявиха за Инженер.bg от компанията. Ето и повече за тях...Автоматична филтрираща и омекотителна система Slimline MMX


Стартираме нашия обзор с комбинираната автоматична филтрираща и омекотителна система „5 в 1“ Slimline MMX. Тя представлява автоматичен колонен филтър с обратно промиване, койторешава петте най-чести проблеми на водата – наличието натвърдост, желязо, манган, органична материя и амоняк. А тайната му е в специалния пълнеж, съставен от 5 различни висококачествени естествени и синтетични йонообменни и абсорбционни материали:

1. Инертен материал за осигуряване на оптимален поток по време на обратната промивка на филтъра;

2. Абсорбент за премахване на органичната материя;

3. Абсорбент за премахване на желязото и мангана;

4. Катионна смола за премахване на калция и магнезия;

5. Кварцов пясък за опттимално разпределение на потока в колонния филтър.


Самопромивни филтри с марка Erie


Продуктовата гама от самопромивни автоматични и полуавтоматични филтри далеч не се изчерпва със Slimline MMX. В зависимост от конкретните нужди и условия, от Аква Системи могат да предложат и филтри за механично пречистване на вода (седиментни филтри), филтри с активен въглен, филтри за отстраняване на органична материя, сероводород, амоняк, за регулиране на pH, както и филтри за сондажна вода.Компактни омекотителни системи Erie Slimline CS Eco


Специално разработени за битови приложения, Erie Slimline CS Eco са компактни битови дебитозависими омекотителни системи, при които всичко е събрано в един моноблок. „Серията позволява монтаж под мивка, в подпокривни пространства, тоалетни и малки помещения, при това е лесна за експлоатация и икономична по отношение консумацията на вода и сол. С нея можете да получите мека вода за вашия дом, кафе машини, парни уреди, перални и съдомиялни машини и др.“, обясниха от Аква Системи.


Интелгентна омекотителна инсталация Erie IQsoft CS Eco


А сега да направим крачка в бъдещето! Идеално мека вода и система, която може да се контролира чрез Wi-Fi – това е Erie IQsoft CS Eco. Интелигентната омекотителна инсталация предоставя възможност да наблюдавате:

 - Кога солта в омекотителната система свършва и тя се нуждае от зареждане;

 - Ежедневното потребление на вода;

 - Оставащото количество вода до следващата регенерация;

 - Текущия дебит на потребление на вода.


„С приложението Erie Connect можете лесно да инициирате режим „Почивка“ и така да избегнете ненужното потребление на вода, когато сте в командировка или ваканция“, посочиха от българското дружество.За да експлоатирате оптимално добре вашето оборудване за омекотяване и филтриране на вода, Аква Системи предлага и всички необходими допълнителни аксесоари, в т.ч. почистваща течност за омекотителни системи, тестери за твърдост и мн.др.


Ако пък имате нужда от надеждно решение за изпомпване на отпадъчни води, то Grundfos SE и SL може би са вашето решение. Помпите са предназначени за отпадъчни, процесни и нефилтрирани необработени канални води в общински, комунални и промишлени съоръжения с тежък режим. Повече за тях можете да научите ТУК.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Аква Системи, Erie

Още от ВиК