Дискусии / Позиции

ДМ Арматурен: 6 предимства на продуктите с марка Hawle, които надхвърлят стандартите за ВиК мрежи

10.06.2019 г.


Стандартите съществуват, за да бъдат надхвърляни. И това е чудесно, когато говорим за инфраструктурни компоненти“, коментираха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е официален представител на австрийския производител на ВиК арматура Hawle у нас. От компанията разкриха какво отличава продуктите на Hawle и защо в този бранш е важно да предлагаш не просто качество, а ниво, близко до съвършенството. Ето и кои са 6-те отличителни предимства на продуктите с марка Hawle, които придават добавена стойност на всяка ВиК мрежа, в която са вложени:

1. По-добра защита от корозия


В индустрията за защита от корозия се използва сплав, съдържаща 13% хром, като St 1.4021. Това обаче, не винаги е достатъчно. Ето защо Hawle работи със значително по-качествена сплав (St 1.4162), която съдържа 21.5% хром.


2. Лесен монтаж


„Hawle прави нещата по-лесни точно там, където е необходимо – в изкопа. Продуктите са конструирани, така че да осигурят лесен монтаж, като по този начин спестяват пари и време“, коментираха от ДМ Арматурен. Такава е например продуктовата серия спирателна арматура за PE и PVC тръби System 2000, която не изисква специални инструменти или специалисти. Както и безрезбовата система ZAK, при която връзката се заключва при завъртане на 90 °. Чрез натискане на фиксиращия пръстен връзката се превръща в перманентна и може да издържи налягания до 16 bar.3. Монтаж, без да се спира водоснабдяването


Уплътненията HAKU и UNI позволяват да се свърже тръба с диаметър до DN150 без да се спира главното водоснабдяване. „Благодарение на спомагателните ограничители, конфигурирани според конкретното приложение, и свързаните пробивни машини, широка гама от продуктите на Hawle могат да се монтират в условия под налягане“, разясниха от българската компания.


4. Лесни за работа вентили


Ако за отварянето или затварянето на клапан е необходимо да се приложи голяма сила, това може да доведе до претоварване на резбата, повреда и намаляване на експлоатационния живот. Ето защо всички арматури на Hawle са конструирани, така че работата с тях да е лесна през целия им експлоатационен живот.5. Здрава конструкция


„Строителната индустрия е може би тази, която най-упорито се стреми към устойчивост, към това продуктите ѝ да служат за поколения напред. Ето защо тръбопроводните материали и връзки непрекъснато се подобряват, за да отговорят на все по-високите изисквания за работно налягане и динамични натоварвания. И Hawle не прави изключение“, посочиха от ДМ Арматурен. Клапаните на австрийския производител са с увеличена дебелина на стените, като на по-големите размери към корпуса се добавят и допълнителни усилващи ребра.


6. Надеждни връзки


С решенията си Hawle покрива и изискванията за водоплътност и здравина на опън. „Двойното пръстеновидно уплътнение при системата ZAK, грапавият месингов пръстен при System 2000, както и още редица конструктивни иновации не просто осигуравят, но и надграждат необходимата сигурност и надеждност“, подчертаха в заключение от ДМ Арматурен.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Hawle

Още от ВиК