Дискусии / Позиции

ДМ Арматурен с коментар за предимствата на системата Smart RFID за локализиране на подземна инфраструктура на Komplex

27.07.2018 г.


Основана през 1994 г., словашката компания Komplex е съсредоточена изцяло върху развоя и производството на идентификационни системи за обозначаване и откриване на линейни подземни съоръжения. Неин партньор за българския пазар е фирма ДМ Арматурен, утвърдена като доверен доставчик на продукти за ВиК инфраструктура. Специалистите от българското дружество разказаха за читателите на Инженер.bg за най-новата интелигентна система на компанията Komplex Smart RFID System, както и за последното поколение „умни“ маркери.

Точното локализиране на всякакъв тип подземна инфраструктура е изключително важно с оглед на нейната безпроблемна експлоатация. Съвременните решения, каквито предоставя нашият партньор Komplex например, са лесен и ефективен начин да се постигне високоефективна поддръжка“, коментираха от ДМ Арматурен.

 

9 основателни причини да се използва най-новата „умна“ разработка на словашкия производител – Smart RFID System:


1. Минималният живот на данните, съхранявани в Smart Marker, е 50 години;

2. Създава се персонализирана текстова информация за всеки интелигентен маркер;

3. Можете да редактирате всички данни от подземните си мрежи от разстояние – докато сте в офиса или в командировка;

4. Във всеки Smart Marker Locator е вграден GPS модул;

5. Вградена е звукова GPS навигация;

6. Интелигентните маркери са видими в Google Maps;

7. Имате възможност за разширено обработване и архивиране на всички данни за подземните мрежи в уникалния софтуер – Marker Database;

8. Можете да съхранявате данните и в облак;

9. Имате възможност за споделяне на данни с вашите партньори, посредством уеб-услугата Marker Database.


Двата най-нови маркера в портфолиото на Komplex са MiM Smart Marker 120 и Smart Marker SM1500


„MiM Smart Marker 120 е специално проектиран за точна и ясна маркировка и откриване на всички стратегически точки на подземните съоръжения, разположени в плитки и/или тесни изкопи“, поясниха от ДМ Арматурен. Серийният ID номер на MiM Smart Marker 120 осигурява 100% точна идентификация на всяка точка от подземната линейна инфраструктура, в която е инсталиран маркерът. А най-често той се използва, за да обозначи свързвания, пресичане с друга мрежа, промяна на посоката или дълбочината на провода, струпване на няколко мрежи в една точка.


 
 

„Smart Marker SM1500 е устройство с уникален идентификационен номер, което осигурява високоточен метод за маркиране и извличане на местоположението на подземни структури. Например оптични и телекомуникационни кабели, силови кабели, водопроводи, тръбопроводи за отпадъчни води, газопроводи и др.“, посочиха от българската компания.


Всеки SM 1500 Smart Marker може да се открие бързо и лесно на по-късен етап, като се използва SML локатор, поясниха експертите от ДМ Арматурен. Чрез вградения GPS модул се установяват GPS координати на местоположението, потребителска текстова информация, както и серийният номер на маркера.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Komplex

Още от ВиК