Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

29.06.2020 г.


През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди и оптимизиране на дистрибуторската мрежа. Разработката е на Kamstrup, чийто партньор у нас е фирма ДМ Арматурен.„С READy можете да се сбогувате с ръчното събиране на показания и прогнозните изчисления. Сега можете да четете данните от измервателните уреди, без да смущавате потребителите. Получавате бърз и лесен достъп до данните за консумацията, необходими за коректно фактуриране, както и до такива, които могат да се използват за намаляване на загубите на вода, оптимизиране на операциите и подобряване на обслужването на клиентите“, посочиха пред Инженер.bg от ДМ Арматурен.


Поддържайки жичен и безжичен M-Bus, системата може да бъде монтирана така, че да отговаря на Вашите нужди по отношение на събирането на данни и честотата, с която то се извършва. В зависимост от ситуацията, дистанционното отчитане може да се реализира по няколко начина:


 - В движение с READy Mobile Reading, като обикаляте съответната зона;

 - Комбинация между мобилно отчитане и дребномащабни единици за събиране на данни, разположени при стратегически клиенти или на стратегически места в дадена зона;

 - В случай, че са необходими дневни или почасови стойности, може да се изгради фиксирана мрежа, покриваща частично или изцяло зоната, с множество устройства за събиране на данни;

 - Измерване по кабелен път.


„Веднъж събрани, данните трябва да се анализират и обработват, а за това помага компютърната програма READy Manager. Тя включва широка гама от инструменти, които помагат данните от измервателните уреди да се използват оптимално, така че операторите на съответната мрежа да бъдат свободни и активни при планирането и ежедневната си работа“, поясниха от ДМ Арматурен.


READy Manager има лесен за навигация потребителски интерфейс с начален екран и базирана на икони навигация, което прави програмата интуитивна и лесна за използване. „Можете да групирате измервателните уреди в READy Manager, за да получите преглед на потреблението и други параметри в различни части на дистрибуторската мрежа. А можете да създадете и групи от абонати въз основа на географията или други параметри, за които искате да следите отблизо потреблението“, уточниха от българската компания.


Още едно предимство на READy Manager е, че може да визуализира данните в лентова диаграма и да свърже потреблението с всякакви аларми или информационни кодове, като по този начин улеснява сравняването на консумацията от различни водомери и идентификацията на течове и други нередности в разпределителната мрежа или крайните потребители.Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Kamstrup

Още от ВиК