Дискусии / Позиции

Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

07.03.2018 г.


В съвременния свят разходите, свързани с обработка и пречистване на питейни и отпадни води, непрекъснато нарастват. Дейността на полската компания Symbiona е насочена към разработването на комплексни решения, които допринасят за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на разходите при обработката на отпадни води. Част от тези решения са системите Rovapo Zero Liquid Discharge и Rovapo-Bio, системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Илва, партньор на Symbiona у нас.Symbiona е компания, която може да предложи богата гама от решения в областта на третирането на отпадни води и тяхното повторно използване. Разработените от компанията технологии са приложими както във ВиК сектора, така и в редица други отрасли на промишлеността, където протичането на производствените процеси е свързано с използването на голямо количество технологична вода. Типични примери за това са хранително-вкусова промишленост, галванопластиката, електрониката и мн. др.


За технологията Rovapo Zero Liquid Discharge


Rovapo Zero Liquid Discharge е доказана технология за пречистване на промишлени отпадни води, с която около 98% от използваната вода може да се пречисти до състояние, в което е подходяща за повторно използване. “Системата Rovapo Zero Liquid Discharge се отличава с ефективност. До момента, подобни системи са внедрени в не едно и две предприятия, където работят успешно, пестят средства и осигуряват по-добро и ефективно използване на водните ресурси“, коментираха от Илва.Системата за ХВП Rovapo-Bio


Rovapo-Bio е система, разработена специално за нуждите на хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Тя е базирана на вече доказалата се система Rovapo, от която са използвани отделни елементи. Предназначението на Rovapo-Bio е да обработва отпадни води със средно ниво на химическа потребност от кислород (ХПК), като резултатът е вода, подходяща за повторно използване в производството.Системата за обратна осмоза Revos и изпарителите Evapo


Сред решенията на Symbiona са и системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo.

Системите за обратна осмоза Revos са подходящи за подготовка на технологична вода, както и за обезсоляване на преминалите през мембранни биореактори градски отпадни води.


Вакуумните изпарители Evapo са енергийно-ефективни устройства, които се използват за концентрация на солни разтвори. Тяхно основно предимство е възможността да работят с много висококонцентирани разтвори.


 

Повече информация за Илва ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Илва, Symbiona

Още от ВиК