Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

КМТ Сервиз: Обследването на канализационни мрежи е все по-лесно и качествено с Full HD камерите на IBAK

14.12.2019 г.


Как обследването на канализационни мрежи да се извършва още по-бързо, лесно и ефективно? Как да се подобри още повече анализът на дефектите? Отговор на тези въпроси откриваме в системата Full HD на IBAK, която е в състояние да предостави снимки с висока разделителна способност от канализационните тръби. „Това е възможно благодарение на най-новия софтуер на IBAK – IKAS. А продуктовата гама на производителя вече включва три Full HD камери – Orion HD, Orpheus HD и Pegasus HD“, заявиха пред Инженер.bg от КМТ Сервиз – партньор на IBAK за България.


Като технологичен лидер в обследването и реконструкцията на канализационни мрежи, всяка година IBAK подобрява своите доказани решения. Ето защо в днешния материал ще се спрем на две от камерите – Orion и Orpheus, чиито подобрения през 2019 г. извеждат технологиите в областта на ново техническо ниво.


Специфики на Full HD камера Orion


Full HD камерата Orion има няколко модификации през годините, а от нея са продадени над 5000 броя. „Новата, трета версия е оборудвана с изключително мощно LED осветление, което изключва необходимостта от използването на допълнително осветление, дори при по-големи диаметри на тръбите. Освен това, разполага с патентована система за управление на осветеността и поддържа функционалност за лесно автоматично фокусиране One Push Autofocus“, посочиха от КМТ Сервиз.


В зависимост от конфигурацията на системата и изискванията на клиента, Orion 3 осигурява Full HD изображение (1920 x 1080 пиксела) или аналогово изображение (720 x 576 пиксела). Когато се работи например с бутален прът, камерата веднага се идентифицира автоматично като аналогова, без никакви действия от страна на потребителя. Въпреки това, с Full HD система, операторът може сам да реши от каква резолюция се нуждае в зависимост от ситуацията и да я избере от потребителското меню.


„По този начин Orion 3 е приложима за всякакви ситуации и до момента е най-универсалната камера в продуктовото портфолио на IBAK“, обобщиха от българското дружество.Характеристики на Full HD камера Orpheus


Orpheus 2/3 и OrpheusHD са инспекционни камери за тръби с диаметри, равни или по-големи от DN 150. Те осигуряват оптимална основа за генериране, предаване, възпроизвеждане, обработка и архивиране на видеоклипове с особено високо качество.


„Моделът е на пазара от две години, като извършва измерване на профил и деформации в кръгли тръби. Но сега вече е добавена и нова ценна функция – камерите Orpheus могат да правят измервания и в неправилни овали, ако са оборудвани с необходимия софтуер. Така например, намаляване на напречното сечение или отклонения от номиналната стойност на височината и ширината на тръбите по цялата дължина на канализационния участък могат да се измерват и в тръбопроводи с яйцевиден профил“, обясниха от КМТ Сервиз.


 

Инженер.bg вече ви разказа за Ultra HD камерата на IBAK – Panoramo. Припомнете си ТУК.


Повече информация за КМТ Сервиз ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: КМТ Сервиз, IBAK

Още от ВиК