Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Производителят на помпи и електроника Franklin Electric е наречен на Бенджамин Фрнаклин. Защо – разказват от П и М Груп

27.02.2020 г.


Бенджамин Фрнаклин – общественик, учен, изобретател – е човекът, изобретил гръмоотвода, затворената фурна и мн.др. Известен е със своите опити в областта на електротехниката, а освен това основава печатница, книжарница и първата в САЩ обществена библиотека. Впечатляващо? А какво да очакваме тогава от компания, кръстена на него? Franklin Electric отбеляза своята 75-годишнина с поредната си иновация, а повече за това пред Инженер.bg разказаха от П и М Груп, партньор на компанията у нас.Franklin Electric е основана през 1944 г. в Блъфтън, Индиана, САЩ. От тогава до днес тя се превръща от малка компания за производство на двигатели във водещ световен доставчик на системи и компоненти за транспортиране и изпомпване на вода и гориво. „Точно както изключителната личност, дала името на фирмата, философията на Franklin Electric е базирана на пионерството и иновациите. Именно тази компания създава първия в света надежден потопяем електродвигател, който се превърна в ключов елемент от водопреносните системи“, посочиха от П и М груп.


75 години по-късно Franklin Electric продължава да произвежда и надгражда подобрени версии на своята иновативна двигателна конструкция по целия свят. Производителят разширява продуктовата си гама с помпи, електроника и свързани продукти, като разчита на експертния си опит, за да се справи с предизвикателствата на съвременната индустрия.П и М Груп е доказана българска компания, специализирана в областта на ВиК и ОВК инсталациите. Сред основните ѝ дейности са доставка и монтаж на компоненти за водоснабдителни, канализационни и отоплителни системи; доставка, СМР и пускане в експлоатация на противопожарни системи и помпени станции; проектиране на системи и ел. табла за управление и контрол; гаранционно и извън гаранционно обслужване; абонаментна поддръжка. Освен Franklin Electric, партньори на дружеството са Grundfos, Danfoss, HOMA, DAB, S. AIVAZIS, Varisco и др.

Едно от големите признания, които Franklin Electric получава за своята дейност, е наградата за иновация от престижните награди R&D 100, наричани „Оскари за иновации“. Отличеният продукт е честотният регулатор (VFD) Q-Link, който използва мобилната технология на смартфоните, за да подобри употребата му по отношение на настройка, поддръжка, безопасност и обща приложимост.


Q-link се свързва към смартфон чрез Bluetooth и позволява направляван старт, автоматизирани отчети, улеснена поддръжка и повишена безопасност. Тази свързаност и функционалност трансформират начина, по който хората взаимодействат с устройството, и могат да спестят часове или дори дни в сравнение с настройката на традиционен честотет регулатор.Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Franklin Electric

Още от ВиК