Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Дискусии / Позиции

Юроком 2000: Материалите за тръби достигнаха нов връх с CARBO – иновативна комбинация между карбон и полипропилен

12.07.2019 г.


Достигнаха ли материалите, от които се изработват тръби, свой нов връх? Нашият отговор е „Да“с уникалната трислойна тръба CARBOCRP на доказания чешки производител Instaplast PipeLife”, обявиха за Инженер.bg от българското дружество Юроком 2000, в чието портфолио е включен иновативният продукт. Иновативните характеристики на CARBOCRP са резултат от комбинация между полипропилен от тип PP-RCT и карбонови нишки. Ето какво още научихме от специалистите на Юроком 2000.Каква е тайната на материала?


„Карбонът е високотехнологичен материал, който се вгражда в космически кораби, състезателни яхти, автомобили от Формула 1 или състезателни мотоциклети. Наричат го „материалът на бъдещето“, а сега, благодарение на комбинацията с PP-RCT, той намира брилянтно приложение и във ВиК индустрията“, коментираха от Юроком 2000. Този двукомпонентен материал обуславя „универсалното“ приложение на тръбите, произведени от него.


PP-RCT е полипропилен от 4-то поколение. За да се произведе, се прилага специален процес на нуклеация, който модифицира кристалната решетка на полимера PP-R. Така се постига по-дълъг живот на тръбите, както и безпроблемната им работа при по-високи температури.


Вложените карбонови нишки са с диаметър от 5 до 8 µmАтомите на карбона се свързват с микрокристалите, ориентирани по дължината на влакната.Всичко това прави тръбопроводите CARBOCRP подходящи за:


 - Системи за битова вода – топла и студена;

 - Системи за отопление до 90 °С;

 - Системи за въздух под налягане;

 - Климатични системи.Кои са основните предимства на тръбите CARBOCRP ?


 - По-малко линейно разширение: „Стойността на линейното разширение на CARBOCRP е 0.045 mm/mk. При еднаква дължина и еднаква температура товае близо 3 пъти по-малко в сравнение с разширението на обикновена PP-R тръба (0.15 mm/mk)“, разясниха от Юроком 2000.

 - 50% по-добра устойчивост на налягане при високи температури;

 - 20% по-добра проводимост;

 - 17% по-малко тегло;

 - Стандартно заваряване, като не се изисква предварително зачистване на краищата;

 - 20 години гаранция.


Размерите на тръбите CARBOCRP са от DN20 до DN160.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Юроком 2000, pipelife-carbo

Още от ВиК